Siirry sisältöön

MIELI ry ja Lions-liitto lisäävät yhteistä vaikuttamistyötä mielenterveyden puolesta

Suunnitelmissa on järjestää eri puolilla Suomea vanhempainiltoja ja koulutusta nuorten mielenterveyden tueksi. Yhdistävänä tekijänä on mm. hyvinvointia edistävä vapaaehtoistyö.

MIELI ry ja Suomen Lions-liitto ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on vahvistaa erityisesti nuorten ja heidän vanhempiensa mielenterveyttä ja kriisinkestävyyttä. Tavoitteena on myös lisätä yhteistä vaikuttamistyötä mielenterveysteemoista eri puolilla Suomea.

Osa lionsklubeista ja MIELI paikallisyhdistyksistä toimii samoilla paikkakunnilla ja tekee jo nyt yhteistyötä. Jatkossa yhteistyön muotoja voivat olla esimerkiksi paikallisesti järjestetyt vanhempainillat ja vanhemmuuden tukeminen sekä Nuoren mielen ensiapu -koulutusten levittäminen alueen vanhemmille, nuorten kanssa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on levittää mielenterveystietoa yhteisissä tempauksissa, kuten Maailman mielenterveyspäivänä.

”On innostavaa aloittaa suunnitelmallinen yhteistyö Lions-liiton kanssa. Meitä yhdistää vapaaehtoistyö, jonka vaikuttavuus yhteiskunnallisesti on merkittävä hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen on kansalaistaito ja meillä kaikilla lasten ja nuorten arjessa läsnä olevilla aikuisilla on siinä merkittävä rooli, sanoo MIELI ry:n aikuisten mielenterveystyön päällikkö Tiina Lumijärvi.

MIELI ry:n ja Lions-liiton yhteistyösopimus on voimassa vuoden 2025 loppuun.

Suomen Lions-liitto ry on lionsklubien kattojärjestö. Lionsklubit tekevät vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnallaan, kotimaassa ja koko maailmassa.Lions-järjestö on maailmanlaajuinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton hyväntekeväisyysjärjestö. Suomen Lions-liitossa on noin 800 lionsklubia, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 17 000.

Ota yhteyttä

Tiina Lumijärvi

Päällikkö, Aikuisten mielenterveystyö
+358 40 652 7880
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: