Siirry sisältöön

MIELI ry ja I love me -messut yhteistyöhön, Vuoden nuori suunnittelija suunnittelee Mielinauhan 2024

Mielen hyvinvointi näkyy tulevana syksynä entistä vahvemmin I love me -messujen ohjelmassa. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n asiantuntijat esiintyvät messuilla ja antavat messuvieraille henkilökohtaisia vinkkejä hyvinvointiin. Yhteistyö näkyy ainutlaatuisella tavalla myös Vuoden nuori suunnittelija -kilpailussa, sillä kilpailutehtävään sisältyy Mielinauhan 2024 suunnittelu.

Tiedote 31.1.2023

Kuvassa vuoden 2022 Mielinauha. Kampanja järjestetään vuosittain ja tänä vuonna nauhamyynti alkaa 30.3. ja jatkuu kesäkuun loppuun. Kuva: Pia Inberg

MIELI ry:n asiantuntijat puhuvat messuilla mielen hyvinvointiin liittyvistä aiheista, ja samoja teemoja pohditaan iloveme.fi-sivuston blogisisällöissä. I love me -messuilla keskustelua mielen hyvinvoinnista voi jatkaa MIELI ry:n osastolla ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.

– Mielen hyvinvointiin liittyviä taitoja ja tietoa tarvitsevat kaikki, ja siksi otamme ne tulevana syksynä entistä laajemmin I love me -messujen ohjelmaan. On tärkeää ruokkia toiveikkuutta ja antaa työkaluja tasapainon ylläpitämiseen nyt, kun maailmantilanne ympärillämme on monella tavoin haastava, sanoo I love me -messujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.

– Pitkittynyt kriisiaika on ollut kaikille kuormittavaa. Juuri nyt haluamme auttaa suomalaisia tunnistamaan, mitkä asiat lisäävät omaa jaksamista ja miten mielen hyvinvointia voi vahvistaa. Kannustamme messukävijöitäkin miettimään myös millä pienillä teoilla voimme tukea läheisiämme. Mitä sulle kuuluu on hyvä kysymys. Sitä kannattaa käyttää joka päivä, sanoo MIELI ry:n viestintäjohtaja Liisa Partio.

Vuoden nuori suunnittelija 2023 ideoi seuraavan Mielinauhan

Yhteistyö näkyy ainutlaatuisella tavalla myös perinteikkäässä Vuoden nuori suunnittelija -kilpailussa.
Suomen pitkäaikaisimmassa ja arvostetuimmassa vaatesuunnittelukilpailussa alan opiskelijat näyttävät kykynsä suunnittelemalla kilpailuteeman mukaisen vaatteen tai asukokonaisuuden.

Tällä kertaa osallistujat pääsevät luonnostelemaan varsinaisen kilpailutyönsä ohella myös Mielinauhan.

Mielinauha on MIELI ry:n vuosittainen valtakunnallinen kampanja, joka muistuttaa kaikkien oikeudesta hyvään mielenterveyteen. Vihreä Mielinauha näkyy katukuvassa, kannustaa ihmisiä puhumaan haasteistaan ja vähentää mielen ongelmiin liittyvää leimautumista.

Seuraava Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailu starttaa helmikuussa. Voittaja julkistetaan ja hänen suunnittelemiaan asuja esitellään lokakuisilla I love me -messuilla. Vuoden nuoren suunnittelijan ideoima Mielinauha julkistetaan keväällä 2024 Mielinauha-kampanjan käynnistyessä.

Lisätietoja:

I love me ja Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu: viestinnän asiantuntija Pia Sievinen, 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com, www.iloveme.fi

MIELI ry ja Mielinauha: markkinointiviestinnän asiantuntija Jutta Kajander, 040 801 4429, jutta.kajander@mieli.fi,  www.mieli.fi

I love me on tyylin, hyvinvoinnin ja kauneuden tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Pohjois-Euroopan suurin hyvinvointitapahtuma I love me esittelee tulevan kauden tyylit ja trendit sekä kauneuden, liikunnan ja terveydenhoidon uusimmat tuotteet ja palvelut. I love me on kolme päivää ohjelmaa ja inspiraatiota kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. iloveme.fi | facebook.com/iloveme.fi | instagram.com/iloveme_official | #ILoveMe2023