Siirry sisältöön

MIELI Kriisikeskus Helsingin koulutettuna vapaaehtoisena autat vaikeassa elämäntilanteessa selviytymisessä. Päivystät MIELI ry:n valtakunnallisessa Kriisipuhelimessa, nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa tai aikuisille suunnatussa MIELI Kriisichatissa.

Kun kokemus karttuu, voit toimia myös henkilökohtaisissa tukisuhteissa Tukinetissa tai kouluttautua Huolituoli-vapaaehtoiseksi.

Tarjoamme merkityksellisen vapaaehtoistyön, hyvän taustatuen ja innostavan yhteisön. Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Vapaaehtoistoimintamme on hyvin tuettua: kriisityön ammattilaiset ovat apuna, työnohjaustapaamisia on kuukausittain ja jatkokoulutuksia säännöllisesti.

Toi­vom­me si­nul­ta:

  • vähintään 23 vuoden ikää
  • aitoa halua kohdata ja antaa jokaiselle yhteydenottajalle kokemus kuulluksi tulemisesta
  • oma elämäsi on kunnossa ja mahdolliset omat kriisit kaukana menneisyydessä
  • vuorovaikutustaitoja
  • perustason tietoteknisiä valmiuksia (internet ja tekstinkäsittely)
  • halua kehittää omaa osaamista
  • mahdollisuutta sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi

Vapaaehtoisena sitoudut noudattamaan arvostavan kohtaamisen varmistavia eettisiä periaatteitamme:

Vapaaehtoiseksi Sekasin-chattiin

Hae vapaaehtoiskoulutukseen MIELI Kriisikeskus Helsinkiin (Kriisipuhelin, MIELI Kriisichat ja Mieli Tukisuhde)

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tehtävään. Koulutus perehdyttää tehtävässä toimimiseen ja haavoittuvassa tilanteessa olevan ihmisen kohtaamiseen. Koulutus auttaa sinua löytämään oman tapasi toimia toisen ihmisen tukena.

MIELI Kriisikeskus Helsingin vapaaehtoisena voit tarjota tukea vaikeassa elämäntilanteessa olevalle esimerkiksi Kriisipuhelin-päivystäjänä.

MIELI Kriisikeskus Helsingin vapaaehtoistyön kasvokkain järjestettävä peruskoulutus toteutuu seuraavan kerran keväällä 2025

Uusi itsenäisesti opiskeltava verkkokoulutus on nyt avautunut ja sinne on jatkuva haku. Hakulomakkeen löydät alta. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun, jonka perusteella valitsemme koulutukseen osallistujat.

MIELI Kriisikeskus Helsingin vapaaehtoiskoulutukset on tarkoitettu pääkaupunkiseudulla asuville.

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake, olemme sinuun yhteydessä:

”Vapaaehtoisena voin tehdä jotain oikeasti tärkeää.”

– Vapaaehtoinen Kriisipuhelin-päivystäjä