Siirry sisältöön

MIELI Kriisikeskus Helsingin koulutettuna vapaaehtoisena autat vaikeassa elämäntilanteessa selviytymisessä. Päivystät valtakunnallisessa MIELI Kriisipuhelimessa, nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa tai aikuisille suunnatussa MIELI Kriisichatissa.

Kun kokemus karttuu, voit toimia myös henkilökohtaisissa tukisuhteissa Tukinetissa tai kouluttautua Huolituoli-vapaaehtoiseksi.

Tarjoamme merkityksellisen vapaaehtoistyön, hyvän taustatuen ja innostavan yhteisön. Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Vapaaehtoistoimintamme on hyvin tuettua: kriisityön ammattilaiset ovat apuna, työnohjaustapaamisia on kuukausittain ja jatkokoulutuksia säännöllisesti.

Toi­vom­me si­nul­ta:

  • vähintään 23 vuoden ikää
  • aitoa halua kohdata ja antaa jokaiselle yhteydenottajalle kokemus kuulluksi tulemisesta
  • oma elämäsi on kunnossa ja mahdolliset omat kriisit kaukana menneisyydessä
  • vuorovaikutustaitoja
  • perustason tietoteknisiä valmiuksia (internet ja tekstinkäsittely)
  • halua kehittää omaa osaamista
  • mahdollisuutta sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi

Vapaaehtoisena sitoudut noudattamaan arvostavan kohtaamisen varmistavia eettisiä periaatteitamme:

Vapaaehtoiseksi Sekasin-chattiin

Koulutuksen voi suorittaa verkossa tai monimuotokoulutuksena

Kutsumme osan hakijoista haastatteluun, jonka perusteella valitsemme koulutukseen osallistujat. Haastattelussa keskustelemme vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tehtävään.

Koulutus perehdyttää valittuun tehtävään ja haavoittuvassa tilanteessa olevan ihmisen kohtaamiseen. Koulutus auttaa löytämään oman tavan toimia toisen ihmisen tukena.

Verkkokoulutukseen on jatkuva haku ja sen voi aloittaa joustavasti. Koulutuksen voi suorittaa pääosin omatoimisesti Moodle-oppimisympäristössä. Hakija sitoutuu osallistumaan myös kahteen kasvokkaiseen tapaamiseen, välitapaaminen Teamsissa ja lopputapaaminen kriisikeskuksella.

Verkkokoulutuksen pituus on noin 10 tuntia. Se sisältää viisi perusosioita ja erikoistumisosion. Lisäksi opiskelija osallistuu ohjattuun harjoitteluvuoroon.

Monimuotokoulutus sisältää lähipäiviä kriisikeskuksella, webinaareja sekä välitehtäviä verkko-oppimisalustalla. Seuraava koulutus alkaa keväällä 2025.

Hakulomakkeen löydät alta.

MIELI Kriisikeskus Helsingin vapaaehtoisena voit tarjota tukea vaikeassa elämäntilanteessa olevalle esimerkiksi Kriisipuhelin-päivystäjänä.

Hae vapaaehtoiskoulutukseen MIELI Kriisikeskus Helsinkiin (MIELI Kriisipuhelin, MIELI Kriisichat ja MIELI Tukisuhde)

MIELI Kriisikeskus Helsingin vapaaehtoiskoulutukset on tarkoitettu pääkaupunkiseudulla asuville.

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake, olemme sinuun yhteydessä:

”Vapaaehtoisena voin tehdä jotain oikeasti tärkeää.”

– Vapaaehtoinen Kriisipuhelin-päivystäjä