Depressiofoorumi esitteli masennuksen lääkkeettömiä hoitomuotoja

Uutiset

Suomen oloihin muokattu depressiokoulu on Suomen Mielenterveysseuran kustantama. Se perustuu alun perin Kalifornian yliopiston ”Control Your Depression” -kurssille. Koulua käytetään lievien ja keskivaikeiden masennusten hoidossa, jossa sen on todettu parhaiten toimivan.


Kurssista on toteutettu tuloksiltaan rohkaisevia kansainvälisiä vaikuttavuustutkimuksia, joita ei tosin ole kyetty toistamaan suomalaisten kurssilaisten parissa.

 

Depressiokoulua on käytetty yleisesti 6-8 hengen ryhmissä, joita ohjaa koulutettu ohjaaja. Tämän lisäksi työkirjan päivittäiset, itse toteutettavat harjoitukset ovat välttämättömiä masennusta taltuttavien taitojen oppimiseksi. Depressiokoulu on mahdollista toteuttaa myös itseopiskeluna, mikäli sopivaa ryhmää ei löydy lähistöltä. Kurssi on saatavilla myös ruotsinkielisenä versiona.

 

Mielenterveystalo on netissä toimiva mielenterveyspotilaille suunnattu verkkopalvelu Hyvinkään ja Peijaksen alueella. Palvelusta saa oirekohtaista tietoa mielenterveyshäiriöistä sekä diagnooseista. Mielenterveystalo tarjoaa myös alueen palveluiden ja auttavien tahojen yhteystietoja kätevässä muodossa. Palvelua laajennetaan jatkossa niin, että se on saatavilla myös Helsingin ja Espoon asukkaille. Mielenterveystalon rakentamista on rahoittanut sosiaali- ja terveysministeriö.

 

Vuosittaisen valtakunnallisen depressiofoorumin järjestäjät ovat Masto-hanke, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Lisätietoa
Depressiokoulu Mielenterveysseuran verkkokaupassa >>>

Mielenterveystalo netissä >>>

Depressiofoorumi verkossa >>>

 

Takaisin