Siirry sisältöön

Tule päivystäjäksi Kriisipuhelimeen tai Sekasin-chatiin tai tue tukisuhteessa

Vapaaehtoisena Hyvän Mielen Tukijana ja Kriisiauttajana saat iloa auttamisesta.

Voit tarjota tukea ja keskusteluapua eri tavoin:

  • Kriisipuhelin-päivystäjänä,
  • chat-päivystäjänä nuorten Sekasin-chatissa tai aikuisten Solmussa-chatissa
  • tukijana pidempiaikaisessa tukisuhteessa kasvokkain tai verkossa

Tarjoamme merkityksellisen vapaaehtoistyön, laadukkaan koulutuksen ja taustatuen. Saat mahdollisuuden tehdä jotain oikeasti tärkeää ja kehittyä ihmisenä. Olet myös mukana innostavassa yhteisössä – virkistystä unohtamatta.

”Vapaaehtoisena toimiminen on ollut erittäin antoisaa. Se on avartanut näköalojani ja auttanut minua kasvamaan ihmisenä.” – Hyvän Mielen Tukija

Koulutuksessa kehityt kuuntelijana

Perustaksi vapaaehtoistyöhön tukijana ja auttajana riittävät tavallisen ihmisen taidot ja halu kehittyä kuuntelijana. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja mahdolliset kriisit jo kaukana.

Hyvän Mielen Tukijoiden ja Kriisiauttajien peruskoulutus perehdyttää tehtävässä toimimiseen ja haavoittuvassa tilanteessa olevan ihmisen kohtaamiseen. Koulutus auttaa sinua löytämään oman tapasi toimia toisen ihmisen tukena.

Koulutus on mahdollista suorittaa kasvokkain tai osittain tai kokonaan virtuaalisesti paikkakunnasta ja testävästä riippuen. Saat koulutuksesta todistuksen.

Käymme jokaisen koulutukseen hakevan kanssa keskustelun vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tulevaan tehtävään.

Tutustu MIELI ry:n periaatteisiin

Vapaaehtoisena tukijana ja kriisiauttajana sitoudut noudattamaan arvostavan kohtaamisen varmistavia eettisiä periaatteitamme.

Jokaista vapaaehtoista tarvitaan!

Kriisipuhelimessa käydään vuosittain noin 90 000, Sekasin-chatissa yli 20 000 keskustelua. Yhteydenottajien määrä on moninkertainen. Myös henkilökohtaisten tukijoiden tarve on suuri.

”Tärkeintä on sydämen viisaus ja kyky empaattiseen kohtaamiseen. Koulutus auttaa löytämään itsestään omannäköisen auttajan.”
– Hyvän Mielen Tukijoiden ja Kriisiauttajien kouluttaja

Tukihenkilötyötä ympäri Suomen – tule mukaan!

Voit toimia tukijana tai kriisiauttajana lähes 40 toimipaikassa ympäri Suomen. Näistä 22 on kriisikeskuksia. Vapaaehtoistehtävät vaihtelevat toimipaikoittain.