Siirry sisältöön

Hyvän Mielen Oppaana kohtaat ihmisiä ja tuet hyvinvointia kiinnostuksen kohteidesi ja taitojesi mukaan. Voit ohjata ryhmää vaikka kulttuurin, taiteen, liikunnan tai luonnon parissa.

Voit myös kouluttautua mielenterveyden ensiaputaitojen ohjaajaksi taikka tukikoirakko-toimintaan.

Toimit paikallisen jäsenyhdistyksemme vapaaehtoisena.

MIELI ry:n vapaaehtoisena voit toimia monessa eri tehtävässä. Tule mukaan! (Youtube 53 sek)

Hyvinvointiryhmä – iloa kulttuurista, taiteesta ja luonnosta

Paikallisten jäsenjärjestöjen hyvinvointiryhmät tarjoavat mukavaa yhdessäoloa eri ikä- ja kohderyhmille. Ryhmissä tehdään tutustumiskäyntejä, liikutaan, lauletaan, käydään museoissa ja tehdään luontoretkiä sekä perehdytään hyvinvointia lisääviin asioihin.

Tärkeintä on yhdessäolo ja tutustuminen toisiin osallistujiin.

”Hyvinvointiryhmän ohjaajana tunnen onnistumisen riemua nähdessäni ilon ihmisten silmissä. Vapaaehtoisena olen oppinut näkemään elämän positiivisena seikkailuna.”

Tarjoamme koulutuksia ja verkostotapaamisia

Hyvinvointiryhmän ohjaamisen aloittamiseksi et tarvitse koulutusta. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden kehittyä tehtävässä osallistumalla valtakunnallisiin koulutus- ja verkostopäiviin.

Tukikoirakko-toiminta

Jäsenjärjestöissämme Lohjalla, Savonlinnassa, Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa on mahdollista kouluttautua tukikoirakko-toimintaan. Tukikoirakkona toimit vapaaehtoisena yhdessä koiran kanssa. Toiminnassa kohdataan ihmisiä koirakävelyillä, kahvitteluhetkillä koirakahvilassa tai vierailemalla erilaisissa yhteisöissä.

Osa tukikoirakko-vapaaehtoisista toimii myös Hyvän Mielen Tukijana ja on suorittanut Tukijoiden ja Kriisiauttajien peruskoulutuksen.

Kaikki eläinten kanssa toimivat MIELI ry:n vapaaehtoiset ovat sitoutuneet kohtelemaan eläintään Eläinsuojelulain (Eläinsuojelulaki 4.4.1996/247) mukaisesti.

4 hengen ryhmä hymyileviä eri-ikäisiä ja -kulttuuritaustaisia ihmisiä seinällä olevan maalauksen äärellä.
Vapaaehtoisena voit olla järjestämässä vaikka avoimia Hyvän Mielen Kulttuuriklubin retkiä.

Osallistu hyvän mielen tapahtumiin vapaaehtoisena

Jäsenjärjestöt järjestävät monenlaisia yleisötapahtumia ja luentotilaisuuksia. Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain 10.10. Mental Health Art Week -toimintaviikolla toukokuussa järjestetään kulttuuri- ja luontotapahtumia.

Tule mukaan ideoimaan ja järjestämään tapahtumia, joissa jaetaan hyvää mieltä!

Tule jakamaan mielen hyvinvointia omalla alueellasi!

Tule mukaan vapaaehtoiseksi Hyvän Mielen Oppaaksi paikalliseen jäsenjärjestöön.