Siirry sisältöön

Hyvän Mielen Oppaana kohtaat ihmisiä ja tuet hyvinvointia kiinnostuksen kohteidesi ja taitojesi mukaan. Voit ohjata ryhmää vaikka kulttuurin, taiteen, liikunnan tai luonnon parissa.

Voit myös kouluttautua mielenterveyden ensiaputaitojen ohjaajaksi taikka tukikoirakko-toimintaan.

Toimit paikallisen jäsenjärjestömme vapaaehtoisena.

”Hyvinvointiryhmän ohjaajana tunnen onnistumisen riemua nähdessäni ilon ihmisen silmissä. Vapaaehtoisena olen oppinut näkemään elämän positiivisena seikkailuna.”

Hyvinvointiryhmä – iloa kulttuurista, taiteesta ja luonnosta

Paikallisten jäsenjärjestöjen hyvinvointiryhmät tarjoavat mukavaa yhdessäoloa eri ikä- ja kohderyhmille. Ryhmissä tehdään tutustumiskäyntejä, liikutaan, lauletaan, käydään museoissa ja tehdään luontoretkiä sekä perehdytään hyvinvointia lisääviin asioihin.

Tärkeintä on yhdessäolo ja tutustuminen toisiin osallistujiin.

Tarjoamme koulutuksia ja verkostotapaamisia

Hyvinvointiryhmän ohjaamisen aloittamiseksi et tarvitse koulutusta. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden kehittyä tehtävässä osallistumalla valtakunnallisiin koulutus- ja verkostopäiviin.

Jäsenjärjestöissämme Lohjalla, Savonlinnassa, Keski-Uudellamaalla ja Sipoossa on mahdollista kouluttautua myös tukikoirakko-toimintaan. Tukikoirakkona toimit vapaaehtoisena yhdessä koiran kanssa. Toiminnassa kohdataan ihmisiä koirakävelyillä, kahvitteluhetkillä koirakahvilassa tai vierailemalla erilaisissa yhteisöissä.

Taide ja kulttuuri tekee hyvää mielelle.

Osallistu hyvän mielen tapahtumiin vapaaehtoisena

Jäsenjärjestöt järjestävät monenlaisia yleisötapahtumia ja luentotilaisuuksia. Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain 10.10. Mental Health Art Week -toimintaviikolla toukokuussa järjestetään kulttuuri- ja luontotapahtumia.

Tule mukaan ideoimaan ja järjestämään tapahtumia, joissa jaetaan hyvää mieltä!

Tule jakamaan mielen hyvinvointia omalla alueellasi!

Tule mukaan vapaaehtoiseksi Hyvän Mielen Oppaaksi paikalliseen jäsenjärjestöön.