Siirry sisältöön

Jokaisen nuoren mieli on arvokas

Jokainen nuori ansaitsee tulla kuulluksi ja kohdatuksi – niin perheessä, koulussa, harrastuksissa kuin palveluissa. Kohtaamalla nuoret aidosti voimme vahvistaa nuorten hyvinvointia koronakauden haasteiden ja koettelemusten jälkeen.

Näin näytät vihreää valoa yhdenvertaisuudelle 4.–10.10.2021

1. Pysähdy kohtaamaan nuoria aidosti ja samanarvoisesti, ole läsnä.

  • Ota avuksi Mitä mielessä? -testi jutteluun nuoren kanssa. Testi kannustaa aikuista pysähtymään ja kysymään nuoren kuulumisia. Testi tehdään yhdessä, jutellen esiin nousseista aiheista.
  • Ota talteen seitsemän vinkkiä nuoren kohtaamiseen:
  • Lue MIELI ry:n asiantuntijan Elina Marjamäen blogikirjoitus Nuorisoalan osaamiskeskus Kanuunan uutiskirjeessä:
  • Lue Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry:n blogikirjoitus:

2. Järjestä vihreä valaistus 10.10. klo 18 tai koristaudu vihreään kampanjan aikana.

  • Maailman mielenterveyspäivän 10.10. iltana klo 18 alkaen valaistaan vihreällä valolla rakennuksia, ikkunoita tai vaikkapa itselle tärkeitä esineitä. Näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä.
  • Koristaudu myös itse vihreään! T-paita, sukat, pipo? Mitä kaapista löytyy!
  • Jaa vihreät kuvasi somessa tunnisteilla #vihreäävaloa #yhdenvertaisuus #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä.

3. Jaa kampanjaviestiä somessa 4.–10.10.

  • Jaa tarina nuoren arvostavasta kohtaamisesta tai oma tarinasi, kun olet tullut nuorena nähdyksi ja kuulluksi.
  • Jaa MIELI ry:n kampanjaviestejä: Instagram, Facebook, Twitter

4. Tue MIELI ry:n tekemää mielenterveystyötä.

Lahjoita 10 euroa 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä: Avaa MobilePay. Syötä lahjoitettava summa. Syötä numeroksi: 50705. Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä. Muita lahjoitustapoja.

Vihreää valoa yhdenvertaisuudelle! on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n koordinoima kampanja Maailman mielenterveyspäivän 10.10.2021 yhteydessä.

Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain lokakuun 10. päivänä

Kansainvälisen mielenterveyspäivän avulla halutaan herättää keskustelua henkisen hyvinvoinnin edistämisestä, mielenterveyden ongelmien ehkäisemisestä ja hoidosta sekä mielenterveyspotilaiden ja omaisten asemasta maailmanlaajuisesti.

MIELI ry nostaa vuosittaisena teemapäivänä mielenterveyttä keskusteluun hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta. MIELI ry myös kutsuu mukaan yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä nostamaan esiin mielenterveyttä ja korostamaan sen merkitystä jokaisen oikeutena.

Paikalliset jäsenjärjestömme järjestävät Maailman mielenterveyspäivänä tapahtumia eri puolilla maata.

MIELI ry on jakanut vuosittaisen mielenterveyspalkinnon vuodesta 1994 lähtien Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta.

Sosiaalisessa mediassa kampanjoimme aihetunnisteilla #vihreäävaloa #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä

Maailman mielenterveyspäivää on vietetty vuodesta 1992

Yli sadassa maassa vietettävästä maailman mielenterveyspäivästä on muodostunut niin yhteisöjen kuin yksityisten kansalaisten tapa muistaa henkistä hyvinvointia. Päivän tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin. Päivää on vietetty vuodesta 1992.

Päivän taustavoimia ovat Mielenterveyden maailmanliitto ja Maailman terveysjärjestö WHO. Suomessa valtakunnallisen päivän viettoa on alusta alkaen koordinoinut ja tehnyt tunnetuksi MIELI Suomen Mielenterveys ry.