Siirry sisältöön

Jokaisen nuoren mieli on arvokas

Jokainen nuori ansaitsee tulla kuulluksi ja kohdatuksi – niin perheessä, koulussa, harrastuksissa kuin palveluissa. Kohtaamalla nuoret aidosti voimme vahvistaa nuorten hyvinvointia koronakauden haasteiden ja koettelemusten jälkeen.

Näin näytät vihreää valoa yhdenvertaisuudelle 4.–10.10.2021

  1. Pysähdy kohtaamaan nuoria aidosti ja samanarvoisesti, ole läsnä. Ota avuksi Mitä mielessä? -testi.
  2. Järjestä vihreä valaistus 10.10. klo 18 tai koristaudu vihreään kampanjan aikana. Jaa vihreät kuvasi somessa tunnisteilla #vihreäävaloa #yhdenvertaisuus #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä
  3. Jaa kampanjaviestiä somessa 4.–10.10.
    • Jaa tarina nuoren arvostavasta kohtaamisesta tai oma tarinasi kun olet tullut nuorena nähdyksi ja kuulluksi.
    • Jaa MIELI ry:n kampanjaviestejä: Instagram, Facebook, Twitter
  4. Tue MIELI ry:n tekemää mielenterveystyötä. Lahjoita 10 euroa 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä: Avaa MobilePay. Syötä lahjoitettava summa. Syötä numeroksi: 50705. Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä. Muita lahjoitustapoja.

Mitä mielessä? -testi avuksi jutteluun nuoren kanssa

Mitä mielessä? -testi kannustaa aikuista pysähtymään ja kysymään nuoren kuulumisia. Testi tehdään yhdessä, jutellen esiin nousseista aiheista.

Valaise vihreällä ”kymppikymppinä” 10.10. klo 18

Maailman mielenterveyspäivän 10.10. iltana klo 18 alkaen valaistaan vihreällä valolla rakennuksia, ikkunoita tai vaikkapa itselle tärkeitä esineitä. Näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä.

Jaa kuva vihreällä valaisemastasi kohteesta Instagramissa tunnisteilla: #vihreäävaloa #yhdenvertaisuus #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä

Viime vuonna Instagramissa julkaistiin #vihreäävaloa-tunnisteella yli 1400 julkaistua.

Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain lokakuun 10. päivänä

Kansainvälisen mielenterveyspäivän avulla halutaan herättää keskustelua henkisen hyvinvoinnin edistämisestä, mielenterveyden ongelmien ehkäisemisestä ja hoidosta sekä mielenterveyspotilaiden ja omaisten asemasta maailmanlaajuisesti.

Vihreää valoa yhdenvertaisuudelle! on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n koordinoima kampanja Maailman mielenterveyspäivän 10.10.2021 yhteydessä.

Kampanja somessa: Instagram, Facebook, Twitter

Yli sadassa maassa vietettävästä maailman mielenterveyspäivästä on muodostunut niin yhteisöjen kuin yksityisten kansalaisten tapa muistaa henkistä hyvinvointia. Päivän tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin. Päivää on vietetty vuodesta 1992.

Päivän taustavoimia ovat Mielenterveyden maailmanliitto ja Maailman terveysjärjestö WHO. Suomessa valtakunnallisen päivän viettoa on alusta alkaen koordinoinut ja tehnyt tunnetuksi MIELI Suomen Mielenterveys ry.

MIELI ry on kutsunut mukaan yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä nostamaan esiin mielenterveyttä ja korostamaan sen merkitystä jokaisen oikeutena. Suomessa paikalliset mielenterveysseurat järjestävät Maailman mielenterveyspäivänä tapahtumia eri puolilla maata.

MIELI ry on jakanut vuosittaisen mielenterveyspalkinnon vuodesta 1994 lähtien Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta. Monet pailisen jäsenjärjestöt jakavat myös paikallisen mielenterveyspalkinnon.

Sosiaalisessa mediassa kampanjoimme aihetunnisteilla #maailmanmielenterveyspäivä #kymppikymppi #vihreäävaloa