Siirry sisältöön
Nuori nainen katsoo suoraan kameraan. Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9.2023

Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti.

Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2023

Maailman mielenterveyspäivää vietetään jälleen 10.10.2023 teemalla Mielenterveys on jokaisen oikeus.

Mielinauha

Mielinauha on MIELI ry:n valtakunnallinen kampanja, jonka tuotoilla tuetaan kotimaista mielenterveystyötä ja kriisityötä. Kampanjassa kannustetaan ihmisiä puhumaan mielenterveydestä ja mielen ongelmista ja siten vähennetään ongelmiin liittyvää leimautumista.

Mental Health Art Week (MHAW)

Mental Health Art Week -tapahtumia järjestävät MIELI ry:n paikalliset jäsenyhdistykset yhteistyökumppaneineen paikkakunnilla eri puolilla Suomea.

”Elämässä on välillä lainattu toivoa.”

Thelma, Amelie ja Hennariikka juttelevat podcastissaan hersyävän pulppuavasti, välillä he remahtavat nauruun. Nyt nuoret naiset puhuvat toivosta ja mielenterveydestä. Ja niistä elämän myrskyistä, joissa tärkein tehtävä on vain pitää kiinni.

”Hän ei löytänyt elämäniloa, vaikka yritti”

Laura Takala oli vasta vähän yli parikymppinen, kun hänen aviomiehensä ja juuri syntyneen lapsen isä sairastui. Rinnalla kulkijan päällimmäinen tunne sairastumisesta oli suuri suru. Ystävien, perheen, musiikin ja kulttuuriharrastuksiensa avulla Laura itse selviytyi ja löysi omat voimansa.