Mielenterveyden käsi

Mielenterveys tukee arjessa jaksamista, kun pitää huolta arjen rytmistä: unesta ja levosta, ravinnosta, liikkumisesta, ihmissuhteista, harrastuksista ja luovuudesta.

Mielenterveyden käsi varhaiskasvatukseen ja neuvolaan

Mielenterveyden käsi varhaiskasvatukseen ja neuvolaan auttaa kiinnittämään huomiota tavallisiin arjen asioihin, jotka vaikuttavat mielen hyvinvointiin. Käden avulla voidaan pohtia millaisia valintoja on tehnyt tänään ja miltä osin käden osa-alueet täydentävät omia arjen valintoja, onko jokin osa-alue korostunut tai unohtunut. Käden avulla opitaan tunnistamaan hyvää mieltä ja oloa tuovia tekijöitä omassa arjessa. Miten ylläpidät omaa arjen rytmiäsi?

Mielenterveyden käsi -työvälineen taustalla on ideoita ja ehdotuksia keskusteluihin lasten, vanhempien ja työyhteisön kesken sekä muutamia aiheeseen liittyviä harjoituksia. Voit tulostaa ja laminoida itsellesi kaksipuoleisen työvälineen alla olevan linkin kautta.

HINTA JA TILAUSOHJE:

Julisteen koko on 50 x 70 cm.
Yksi julistelähetys maksaa 10 euroa / 12 julistetta.
Julistetilaus verkkokaupassa

Mielenterveyden edistämisen varhaiskasvatuksen julistesettiin kuuluu 7 julistetta: Yhdessäoloa, Mielenterveyden käsi, Tunteiden maailmanpyörä, Hyvinvoinnin hyrrä, Selviytyjän purjeet, Turvalliset aikuiset ja Hyvän mielen vanhemmuus. Julistesetti sisältää 2 kpl kutakin julistetta, yhteensä 14 kpl. Julistesetin (10 e) voi tilata verkkokaupasta.

Mielenterveyden käsi alakouluun

Arjen valintoja havainnollistaa alakoululaisen Mielenterveyden käsi -malli. Malli auttaa lasta tekemään mielenterveyttä tukevia valintoja arjessa. Sen avulla voidaan myös herättää keskustelua hyvää mieltä tuottavasta arjesta esimerkiksi osana vanhempainiltaa tai yhteistä vanhemman, oppilaan ja opettajan välistä keskustelua.

Digitaalinen mielenterveyden käsi aikuisille

Mielenterveyden käsi verkkoselaimella käytettävänä interaktiivisena testinä

Lue lisää

Lataa

Yhteystiedot

Elina Marjamäki
Asiantuntija. Nuorisoalan Osaamiskeskustoiminta.
Mielenterveyden edistäminen kunnallisessa nuorisotyössä

+358 40 678 7295Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki