MIOS – Mielen hyvinvointia ja osallisuutta monikulttuurisessa Suomessa

Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020Euroopan unioni – Euroopan sosiaalirahasto

 

MIELI ry:ssä edistetään maahanmuuttajien mielen hyvinvointia ja osallisuutta sekä ehkäistään syrjäytymistä MIOS -hankkeen voimin 2018–2020.

Maahanmuuttajien TOIVO-ryhmät

TOIVO-ryhmissä vahvistuu osallistujien ymmärrys mielenterveyden yhteydestä tapohin ja tottumuksiin sekä hyvinvointiin ja elämään. Ryhmän osallistujat saavat vertaistukea ja mielekästä tekemistä sekä tutustuvat mielen hyvinvointiin ja omaan alueeseensa asiantuntevassa ohjauksessa. Samalla edistetään osallistujien kotoutumista.

Lisäksi maahanmuuttajia aktivoidaan joko ryhmäläisten joukosta, etsivällä työllä tai kriisikeskusten asiakkuuksien kautta osallistumaan pienimuotoisimpiin avoimiin ryhmiin, jossa hyödynnetään taide- ja liikuntalähtöisiä menetelmiä. Toimijat voivat myös osallistua vuosittaisten, paikallisten mielenterveysseurojen toteuttamien Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi ryhmäläisiä aktivoidaan ja kannustetaan luonnossa liikkumiseen järjestämällä paikallisissa mielenterveysseuroissa Hyvän mielen metsäkävelyitä ja muuta luontoliikuntaa.

Digitaalinen OmaMieli-ohjelma omaksi iloksi pian käytössäsi

Digitaalinen OmaMieli-ohjelma tuo avun lähemmäksi. Voit käyttää sitä omalla tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Ohjelma on ilmainen.

OmaMieli-ohjelma pohjautuu MIELI ry:n ensiapu® -koulutusten sisältöön. Ohjelman kielinä ovat selkosuomi, arabia ja englanti.

 

Lue lisää

MIOS-blogisarja

Yhteystiedot

Emilia Frantsi
Toiminnanohjaaja
MIOS-hanke, Mielen hyvinvointia ja osallisuutta monikulttuurillisessa Suomessa

+358 40 662 9022Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki

Johannes Parkkonen
Projektipäällikkö
MIOS-hanke, Mielen hyvinvointia ja osallisuutta monikulttuurisessa Suomessa

+358 400 402 130Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki

Marjo Nurmi
Projektisuunnittelija
MIOS-hanke. Mielen hyvinvointia ja osallisuutta monikulttuurisessa Suomessa.

+358 40 670 5494Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki