Mieli-treenit – vuorovaikutteiset verkkotehtävät nuorille

Nämä tehtävät lisäävät ymmärrystä mielen hyvinvoinnista. Opit tuntemaan itseäsi paremmin ja pohtimaan kaverisuhteiden merkitystä. Haasta kaverikin pelaamaan tai heitä kehu sähköpostiin!

Tunteiden ilotulitus

Näyttökuva tunteiden ilotulituksesta.

Montako erilaista tunnetta osaat nimetä? Tunteet kuuluvat päivittäiseen elämään ja vuorokauteenkin voi mahtua monenlaisia tunteita. Omien ja muiden tunteiden tunnistaminen on iso apu ihmissuhteissa, ristiriitatilanteissa ja esimerkiksi arjen stressin hallinnassa.

Tunteiden ilotulituksessa sinulla on 2 minuuttia aikaa nimetä eri tunteita. Montako ehdit kirjoittaa? Haasta myös kaverisi pelaamaan!

Pelaa Tunteiden ilotulitusta

Kaveritaitoja

Kaveritaitopelin näyttökuva.

Kaverisuhteissa joutuu usein pohtimaan, mikä on itselle tärkeää, miltä toisesta tuntuu ja mikä olisi oikea ratkaisu kaikkien kannalta. Myös omat asenteesi ja ajatuksesi vaikuttavat siihen, miten tulkitset muiden käytöstä tai omia tuntemuksiasi ja millaisia valintoja teet.

Tässä pelissä pääset kokeilemaan, miten eri valinnat johtavat erilaisiin loppuratkaisuihin. Jokaisella hahmolla on monta eri loppuratkaisua sinun valinnoistasi riippuen.

Pelaa kaveritaitopeliä

Temperamenttitoteemi

Temperamentilla tarkoitetaan ihmisen luontaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat siihen, miten ihminen käyttäytyy ja reagoi asioihin. Temperamentti koostuu erilaisista piirteistä. Nämä piirteet selittävät, miksi toiset ovat helposti innostuvia, miksi jotkut ovat arkoja uusissa tilanteissa tai miksi toiset pitävät arjen rutiineista ja toiset kaipaavat vaihtelua ja jännitystä. Temperamenttipiirteet vaikuttavat myös siihen, millaiset opiskelutavat tuntuvat itselle sopivilta. 

Tutustu temperamenttieläimiin, jotka kuvaavat eri temperamenttipiirteitä. Mikä piirre tuntuu tutulta ja itseesi sopivalta? Valitse itseesi sopivat temperamenttieläimet ja kokoa oma toteemisi.

Kokoa oma temperamenttitoteemisi