Tukinet - tukipisteesi netissä

Tukinetistä tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri. Kaikki Tukinetissä tarjottavat palvelut löydät Teemat & Palvelut -osiosta.

Henkilökohtaista luottamuksellista tukea

Maanantaista torstaihin klo 15-19 Tukinetissä toimii reaaliaikainen Solmussa-chat aikuisille. Chatissa voit keskustella mielessäsi olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta. Sinulle vastaa koulutettu vapaaehtoinen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Chatin ollessa kiinni voit olla yhteydessä Kriisipuhelimeen numerossa 09 2525 0111.

Sekasin-chat tarjoaa reaaliaikaista tukea nuorille arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä kahden kesken, koulutettujen vapaaehtoisten ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa. Pääset Sekasin-chattiin Tukinetin kautta, aina kun se on auki.

Jos tuen tarpeesi on pidempikestoinen, Tukinetin Mieli Tukisuhteen kautta pääset keskustelemaan luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien mittaiseksi (max. 6 kk) tukisuhteeksi elämässä eteen tulevissa ongelmissa. Kirjoittamaasi viestiin pyritään vastaamaan viimeistään 5 päivän sisällä. Voit sopia oman tukihenkilösi kanssa myös chat-keskusteluaikoja.

Vertaistukiryhmät tukenasi viikottain

Tukinetin ryhmät ovat joko avoimia, jolloin kaikki sivustolla kävijät näkevät kirjoitetut viestit, tai vain rajatun ryhmän jäsenille tarkoitettuja ryhmäkeskusteluita. Keskusteluun voit osallistua joko keskustelupalstoilla tai reaaliaikaisissa ryhmächateissä.

Avoimissa ryhmäkeskusteluissa viestien julkaisemisessa on viivettä moderoinnista johtuen. Keskusteluketjujen viestit ennakkotarkastetaan ennen niiden julkaisemista, eikä epäasiallista materiaalia sisältäviä viestejä tai viestinosia julkaista. Ryhmächateissä keskustelua ohjaa yksi tai useampi ryhmänohjaaja. Suljetut ryhmät ovat ohjattuja.

Tukinet - tukipisteesi netissä

Tukinet tuottaa verkkopalveluja, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Osa Tukinetin palveluista edellyttää anonyymiä rekisteröitymistä. Tällä hetkellä Tukinetissä palveluita tuottaa ja tarjoaa yli 100 kolmannella sektorilla toimivaa yksikköä. Palveluja voi käyttää anonyymisti ja maksutta. Tukinetin ylläpidosta vastaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Tukinetin ylläpidon kustannukset katetaan Veikkauksen avustuksilla.


Haluatko antaa palautetta Tukinetin palveluista? Otamme kaikenlaiset palautteet mieluusti vastaan. Kaikki palaute käsitellään luottamuksellisesti. Palautetta voit antaa oheisella lomakkeella. Kiitos palautteestasi!

Yhteystiedot

Kari Kandell
Tiimipäällikkö
Valtakunnallinen koordinaatio

09 41350 510 (vaihde)Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki