Siirry sisältöön

Ole edelläkävijä. Ota valmennuksessa käyttöön mielen hyvinvointia edistäviä toimintatapoja.

MIELI ry:n suunnittelema verkkokurssi sopii kaikille valmentajille aloittelijoista kokeneempiin valmentajiin. Valmentajien lisäksi kurssia suositellaan henkilöille, jotka ovat lasten ja nuorten urheiluseurantoiminnassa mukana, kuten seuran johto, joukkueenjohtajat ja huoltajat.

Verkkokurssi opastaa, miten voit harjoituksissa edistää ja tukea nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. Sisältö on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden valmentajille. Toimintatavat ovat sovellettavissa myös muiden ikäryhmien toimintaan.

Verkkokurssin pituus on noin 30 minuuttia. Siirry verkkokurssille alla olevasta linkistä. Kurssi aukeaa uuteen välilehteen.Verkkokurssi on maksuton ja avautuu selaimeen ilman kirjautumista. Voit selailla verkkokurssia vapaasti, eli voit käydä läpi kappaleita haluamassasi järjestyksessä. Kurssisisällön läpikäymiseen menee reilut 30 minuuttia. Voit palata katsomaan verkkokurssia aina kun haluat. Jos haluat palata verkkokurssille tiettyyn kohtaan, laita kappaleen / osion otsikko itsellesi muistiin, jotta tiedät mistä jatkat seuraavalla kerralla.

Suoritettuasi verkkokurssin voit tilata todistuksen. Todistus saapuu sähköpostiisi verkkokurssilla kerrotulla tavalla, kohta verkkokurssin suoritettuasi.

Verkkokurssin sisältö

Mielen hyvinvointia voi tukea ja edistää jo pienilläkin teoilla valmennusarjessa.

Nuori mieli urheilussa verkkokurssilla

  • Saat tietoa, miten voit valmentajana edistää lasten ja nuorten mielen hyvinvointia,
  • Saat työkaluja harjoitustapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen,
  • Saat johtolankoja mielen hyvinvointia edistävien toimintatapojen jatkuvaan arviointiin.

Verkkokurssin materiaalit sisältävät konkreettisia esimerkkejä toimintatavoista. Jo yksittäisillä toimintatavoilla, kuten tervehtimisellä ja myönteisten asioiden esiin nostamisella, on vaikutusta mielen hyvinvointiin.

Verkkokurssilta voit ladata materiaalin Hyvän harjoituksen tunnusmerkit, joka onkin jokaisen valmentajan perustyökalu. Valmentajan itsearviointia helpottamaan on luotu Valmentajan tarkistuslista.

Erittäin hyvää sisältöä ja selkeitä työkaluja valmentamisen kehittämiseen.

Nuoret hyppivät pikkuaitojen yli urheilukentällä

Nuori mieli urheilussa -materiaalit

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssit opastavat valmentajia ottamaan käyttöön mielen hyvinvointia tukevia toimintatapoja. Verkkokurssit sisältävät ladattavia materiaaleja. Voit ladata ne käyttöösi myös tältä sivulta.

Nuori mieli urheilussa -toiminnan etusivulle


Verkkokurssien tieteellinen perusta

Nuori mieli urheilussa -toimintatavat pohjautuvat Martin Seligmanin PERMA-teoriaan. Lue lisää Nuori mieli urheilussa -hankkeen ensimmäisestä blogista ja tutustu blogin lopussa oleviin lähdeteoksiin.

Lue lisää, laajenna osaamista

Lasten ja nuorten valmentajille suositellaan neljää vastuullisen valmennuksen verkkokurssia. Nuori mieli urheilussa -verkkokurssin lisäksi suositellaan:

Hyödynnä Nuori mieli urheilussa -aihepiirin lisälukemisen listaa ja muiden tahojen sisältöjä.


#nuorimieliurheilussa

Käytä mielellään tunnistettamme #nuorimieliurheilussa, kun jaat tietoa verkkokursseistamme ja Nuori mieli urheilussa -toimintatavoista sosiaalisessa mediassa.


Kun haluat oppia lisää

Kokeneemmille valmentajille, valmennuspäälliköille, ammattivalmentajille, valmentajien kouluttajille ja vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille suosittelemme syventävää verkkokurssia, jonka suorittamiseen menee noin 3 tuntia.

Syventävä verkkokurssi sisältää samat perustiedot kuin 30 minuutin verkkokurssi. Syventävällä verkkokurssilla on enemmän materiaaleja ja kurssi opastaa ottamaan mielen hyvinvintia lisäävat toimintatavat suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti osaksi valmennusarkea.


Seuraesimerkit

Kauniainen – Tähtiseurojen yhteinen kehitysprosessi

Kauniainen haluaa edistää lasten ja nuorten hyvinvointia heidän harrastusympäristöissään. Kunta lähti liikkeelle kutsumalla vuoden 2022 lopulla Kauniaisissa toimivat neljä Tähtiseuraa yhteiseen suunniteluun. Lue alla olevasta linkistä artikkeli kehitysprosessin käynnistämisestä. Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran EteläSuomen Liikunnan ja Urheilun Etelätuuli-verkkolehdessä 7.3.2023.

FC Interin junnujen harjoitukset

Kokonaisvaltainen valmennus huomioi mielen hyvinvoinnin

Useat seurat ovat vieneet MIELI ry:n kehittämät Nuori mieli urheilussa -sisällöt valmennuskäytänteisiin. Seuroissa on tehty määrätietoisia toimia valmentajien osaamisen lisäämiseksi ja yhteisten toimintatapojen luomiseksi. Lue Helsingin Taitoluisteluklubin, Rauman Naisvoimistelijoiden ja FC Interin toimintatavoista.