Siirry sisältöön

Ole edelläkävijä. Ota valmennuksessa käyttöön mielen hyvinvointia edistäviä toimintatapoja.

MIELI ry:n suunnittelema verkkokurssi sopii kaikille valmentajille aloittelijoista kokeneempiin valmentajiin. Valmentajien lisäksi kurssia suositellaan henkilöille, jotka ovat lasten ja nuorten urheiluseurantoiminnassa mukana, kuten seuran johto ja huoltajat.

Verkkokurssi opastaa, miten voit harjoituksissa edistää ja tukea nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. Sisältö on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden valmentajille. Toimintatavat ovat sovellettavissa myös muiden ikäryhmien toimintaan.

Verkkokurssin pituus on noin 30 minuuttia. Siirry verkkokurssille alla olevasta linkistä. Kurssi aukeaa uuteen välilehteen.

Verkkokurssi on maksuton ja avautuu selaimeen ilman kirjautumista. Voit selailla verkkokurssia vapaasti, eli voit käydä läpi kappaleita haluamassasi järjestyksessä. Kurssisisällön läpikäymiseen menee reilut 30 minuuttia. Voit palata katsomaan verkkokurssia aina kun haluat. Jos haluat palata verkkokurssille tiettyyn kohtaan, laita kappaleen / osion otsikko itsellesi muistiin, jotta tiedät mistä jatkat seuraavalla kerralla.

Suoritettuasi verkkokurssin voit tilata todistuksen. Todistuksia lähetetään sähköpostitse noin viikon välein.

Verkkokurssin sisältö

Mielen hyvinvointia voi tukea ja edistää jo pienilläkin teoilla valmennusarjessa.

Nuori mieli urheilussa verkkokurssilla

  • Saat tietoa, miten voit valmentajana edistää lasten ja nuorten mielen hyvinvointia,
  • Saat työkaluja harjoitustapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen,
  • Saat johtolankoja mielen hyvinvointia edistävien toimintatapojen jatkuvaan arviointiin.

Verkkokurssin materiaalit sisältävät konkreettisia esimerkkejä toimintatavoista. Jo yksittäisillä toimintatavoilla, kuten tervehtimisellä ja myönteisten asioiden esiin nostamisella, on vaikutusta mielen hyvinvointiin.

Verkkokurssilta voit ladata materiaalin Hyvän harjoituksen tunnusmerkit, joka onkin jokaisen valmentajan perustyökalu. Valmentajan itsearviointia helpottamaan on luotu Valmentajan tarkistuslista.

Erittäin hyvää sisältöä ja selkeitä työkaluja valmentamisen kehittämiseen.

#nuorimieliurheilussa

Käytä mielellään tunnistettamme #nuorimieliurheilussa, kun jaat tietoa verkkokursseistamme ja Nuori mieli urheilussa -toimintatavoista sosiaalisessa mediassa.

Kurssien tieteellinen perusta

Nuori mieli urheilussa -toimintatavat pohjautuvat Martin Seligmanin PERMA-teoriaan. Lue lisää Nuori mieli urheilussa -hankkeen ensimmäisestä blogista ja tutustu blogin lopussa oleviin lähdeteoksiin.

Kun haluat oppia lisää

Syventävä verkkokurssi

Kokeneemmille valmentajille, valmennuspäälliköille, ammattivalmentajille, valmentajien kouluttajille ja vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille suosittelemme syventävää verkkokurssia, jonka suorittamiseen menee noin 3 tuntia.

Syventävä verkkokurssi sisältää samat perustiedot kuin 30 minuutin verkkokurssi. Syventävällä verkkokurssilla on enemmän materiaaleja ja kurssi opastaa ottamaan mielen hyvinvintia lisäävat toimintatavat suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti osaksi valmennusarkea.