Siirry sisältöön

Sähköinen opetusmateriaali mielenterveystaitojen opettamisen tueksi

Eläinlasten Rauhametsä on varhaiskasvatukseen suunniteltu Hyvän mielen taitomerkki® -opetuskokonaisuus. Materiaali sopii myös alkuopetukseen käytettäväksi. Varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen arjessa on lukuisia tapoja tukea lapsen mielenterveyttä. Eläinlasten Rauhametsä tarjoaa monipuolisia harjoitteita lasta innostavassa digitaalisessa sadun maailmassa. Rauhametsän eläinlapset edustavat kukin omaa mielenterveystaitoaan, jotka ovat arjen taidot, itsetunto ja vahvuudet, turva-, tunne- ja kaveritaidot sekä selviytymistaidot. Koulutuksessa tutustutaan taustateoriaan mielenterveyden edistämisestä, sähköiseen oppimisympäristöön, ammattilaisen oppaaseen sekä siihen, miten opetusaineisto vastaa varhaiskasvatussuunnitelmaan ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Koulutuksen kesto etänä 2 tuntia ja lähitoteutuksena 3 tuntia. Koulutukseen sisältyy kaksi ennakkotehtävää, jotka löytyvät tämän sivun liitteistä. Osallistujalla tulee olla koulutuksessa oma tabletti tai tietokone. 

Selkeä ja innostava koulutus. Materiaali aivan huikea. Tukee todella paljon työtäni.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen:

  • tunnet lasten mielenterveyden ja mielenterveystaitojen vahvistamisen keinoja varhaiskasvatuksessa ja alkuopetuksessa

  • osaat käyttää Eläinlasten Rauhametsää monipuolisena ja lasta osallistavana oppimisympäristönä

  • innostut kokeilemaan ja ottamaan käyttöön sähköisen Eläinlasten Rauhametsä -opetusmateriaalin omassa työssäsi.

Koulutuksen sisältö

Taustateoriaa mielenterveystaitojen vahvistamisesta:

  • arjen taidot, itsetunto ja vahvuudet, turva-, tunne- ja kaveritaidot sekä selviytymistaidot

  • pelillinen oppiminen ja miten VaSu, EOPS ja POPS ohjaavat käyttämään digitaalisia välineitä varhaiskasvatuksessa ja alkuopetuksessa

  • sähköisen opetusmateriaalin käytön opastus ja tutustuminen ammattilaisen oppaaseen.

Tilaa koulutus tai osallistu avoimeen koulutukseen!

Kahden tunnin Eläinlasten Rauhametsä -etäkoulutukset ovat vuonna 2024 maksuttomia. Tilaa koulutus yksiköllesi (min. 20 henkilöä)! Kaikille avoimeen perehdytykseen, joka pidetään ma 2.9. klo 12.30-14.30, voi ilmoittautua tällä sivulla (koulutus järjestetään yhteistyössä Osaavan Satakunnan kanssa). Vaihtoehtoisesti voit katsoa tallennetun perehdytyksen tästä linkistä (kesto 1 h 50 min).

Ota yhteyttä

Riikka Nurmi

Asiantuntija, Varhaiskasvatus ja koulut -yksikkö
+358 40 678 7392
etunimi.sukunimi@mieli.fi