Siirry sisältöön

Jäätikkövaellus-lautapeli

Hinta:
33 €
Tekijä:
Katri Peräaho ja Anni Helotie
Julkaisija:
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Julkaisuvuosi:
2023
Sidosasu:
Lautapeli
Painos:
1. painos / 2023
Koko:
25,5 x 25,5 x 4,5 cm
Määrä:
1
Osta verkkokaupasta

Jäätikkövaellus-lautapeli on nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyden vahvistamiseen tarkoitettu työväline. Peli perustuu mielenterveystyössä käytettyyn toipumisorientaation viitekehykseen ja sen sisällöt on suunnattu erityisesti mielenterveyden ongelmia kokevien ja mielenterveyden häiriöitä sairastavien nuorten ja nuorten aikuisten parissa työskenteleville. Peli vahvistaa pelaajien mielenterveyden lukutaitoa tarjoten tietoa mielenterveyteen vaikuttavista tekijöistä, poistamalla mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa ja madaltaen kynnystä tuen vastaanottamiseen ja tarjoamiseen.

Pelin tavoitteena on päästä jäävuoren huipulle keräämällä erilaisia varustekortteja ja voimavaramerkkejä kysymyksiin / tehtäviin vastaamalla. Pelissä jäävuori kuvastaa pelaajan itsensä määrittelemää merkityksellistä ja hyvää elämää. 

Peliä voi pelata 2–6 pelaajaa, sen kesto on n. 45–60 min. ja se on suunnattu yli 16-vuotiaille, sillä pelin kysymykset voivat olla vaikeita nuoremmille. Se toimii sekä ryhmissä (tutustuminen, ryhmäytyminen, luottamus), että yksilötyössä (tutustuminen, luottamus, työskentelyn tavoitteiden asettaminen).

Peli sisältää pelilaudan, 225 kysymys- tai tehtäväkorttia, 12 tietokorttia, kolme pelihahmoa, jäävuoren, 80 voimavaramerkkiä ja nopan.

Sivua muokattu 21.9.2023

Ota yhteyttä

Katri Peräaho

Asiantuntija, Nuoret ja mielenterveys -yksikkö, Nuorisoalan osaamiskeskushanke
+358 40 480 1432
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: