Siirry sisältöön

Kuule ja näe minut – 250 kpl esitteitä

Hinta:
86 €
Julkaisija:
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Laajuus:
12 sivua
Määrä:
250
Osta verkkokaupasta

Kuule ja näe minut-
esite on suunnattu huoltajille ja lasten kanssa toimiville ja se löytyy
suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä monikielisenä versiona (suomi, venäjä,
somali, arabia ja kurdisorani).

Ideoita

Ajatuksia kotiväen kulkureitillä Ajatuksia kotiväen kulkureitillä 

Laitetaan Kuule ja näe minut- esite esille varhaiskasvatuksessa tai koulussa kotiväen kulkureitin varrelle. Yksi sivu ja toivomus kerrallaan tai vaikka kaikki yhdellä kertaa!

Ajatuksia pöytäryhmissä

Otetaan Kuule ja näe minut- esite pienryhmien keskustelun pohjaksi vanhempainiltaan. Järjestetään kotiväki pöytäryhmiin ja jaetaan kullekin pöytäryhmälle oma esitteensä. Pyydetään kutakin keskustelijaa valitsemaan yhden toivomuksen, joka tänään erityisesti kolahti tai herätti ajatuksia. Millaista kohtaamista kotona tavoitellaan? Mitä toivoisin lapsen kohtaamiselta varhaiskasvatuksessa tai koulussa? Keskustellaan valinnoista pöytäryhmissä. Lopuksi voidaan nimetä esitteen pohjalta oma vahvuus lapsen kohtaamisessa. Puretaan keskustelu kaikki yhdessä. 

Vasu-keskustelun virittäjä

Otetaan Kuule ja näe minut- esite esille vasu-keskustelun aikana. Pyydetään vanhempaa valitsemaan toivomus, joka herätti eniten ajatuksia liittyen lapsen kohtaamiseen kotona tai varhaiskasvatuksessa, ja keskustellaan siitä. 

Toivomuskyltit

Kuule ja näe minut- esite voi toimia myös varhaiskasvatuksen ammattilaisten muistilistana hyvään lapsen kohtaamiseen. Esitteestä voi laittaa esiin kahvihuoneeseen yhden toivomuksen kerrallaan viikkokohtaiseksi tavoitteeksi tai toivomuksia voi kiinnittää muistutuskylteiksi eri puolille päiväkotia. 

Teematyöskentely

Esitteen kymmenestä toivomuksesta saadaan teema kymmenelle viikolle. Hassuttelun viikko, kuulumisten kysymisen viikko, kannustamisen ja kehun viikko… Ideoidaan teeman mukaista toimintaa: leikitään aiheen mukaisia leikkejä ja piirretään siitä, mitä toivomus tuo lapselle mieleen. Teetetään aiheesta myös kotitehtävä. 

Sivua muokattu 30.11.2022


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: