Siirry sisältöön

Huom TLP-kouluttaja! Muistathan päivittää muuttuneen sähköpostiosoitteesi Futural-kouluttajarekisterissä, jotta saat lähettämämme sähköpostit.

Tapahtumia

Kevään 2024 kaksipäiväinen kouluttajakokous

14.-15.3.2024 TLP-kouluttajakokous Jyväskylässä, Yliopiston Agora-talossa. Sopimushintainen yöpyminen Hotelli Albassa omakustanteisesti. Katso lisätiedot ja hinnat sähköpostiisi saapuneen uutiskirjeen liitteestä. Ilmoittaudu mukaan kouluttajakokoukseen tästä (aukeaa uudessa välilehdessä)

Syksyn 2024 etäkouluttajakokous

26.9.2024 TLP -kouluttajakokous jo tuttuun tapaan etäyhteydellä


Tästä löydät kouluttajille järjestettävien alakohtaisten verkostotapaamisten ajankohdat ja ilmoittautumislinkit. Saat tapaamisen linkin ilmoittautumisessa antamaasi s-postiosoitteeseen noin vuorokautta ennen tapaamista.

Verkostotapaamisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja sen on tarkoitus tukea sinua kouluttajana, menetelmäosaajien tukijana ja mahdollisesti LP-työn juurruttajana alueellasi. Tapaamisia on tarkoitus järjestää tarpeen ja toiveen mukaan, jotta voit kysyä neuvoa ja saada tukea ja vinkkejä toisilta kouluttajilta tai TLP-tiimin asiantuntijalta. Voit myös ehdottaa toivomaasi ala-, alue- tai aihekohtaista kouluttajaverkostoa, jonka voimme kutsua koolle.

Ma 11.3.2024 klo 15-16 Oppilaitoksissa Lapset puheeksi® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen etäyhteydellä. Pääset mukaan tapaamiseen ilman ilmoittautumista suoraan klikkaamalla tätä linkkiä (aukeaa uudessa välilehdessä).

Ti 3.9.2024 klo 12.15 – 13.45 Varhaiskasvatuksessa Lapset puheeksi® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä). Saat osallistumislinkin ilmoittautumisessa antamaasi sähköpostiin noin vuorokautta ennen tapaamista.

To 5.9.2024 klo 13.00 – 14.30 Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueella Lapset puheeksi ® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen etäyhteydellä. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin.


TLP- ja LP-kouluttajille opastusta ja tukea Futural Odoo-kouluttajarekisterin käyttöön mm. kirjautumiseen ja pitämiesi koulutusten kirjaamiseen. 

Seuraavat Futural -klinikat etäyhteydellä:

Ma 5.2.2024 klo 15.15 – 16.00 Ei vaadi ilmoittautumista, klikkaa vain linkistä mukaan.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Voit aina myös ottaa yhteyttä TLP-tiimiin tlp@mieli.fi halutessasi apua Futuralin käyttöön.


Kiitos, jos välität tietoa boostereista kouluttamillesi menetelmäosaajille. Kouluttajat ovat boostereihin myös tervetulleita! Voit myös mielellään kysellä Lapset puheeksi -työn asiantuntijoita mukaan omiin paikallisiin boostereihisi  tai TLP/LP -verkostoihisi. (tlp@mieli.fi)

To 25.4.2024 klo 15 Menetelmäosaajien boosteri. Aihe täsmentyy toiveiden mukaan myöhemmin.


Tärkeitä linkkejä

Moodle-oppimisympäristöt

Kouluttajien Moodle on suljettu alusta, joka on tarkoitettu kouluttajille ja kouluttajiksi valmistuville. Kurssiavaimen ja ohjeet Moodleen saat Tlp-tiimiltä. Avaimen voit jakaa myös koulutukseesi osallistuville järjestäessäsi kouluttajakoulutuksen. Ota yhteyttä tlp@mieli.fi.

Moodlesta löydät päivitettyjä koulutusmateriaaleja kuten videoita, diaesityksiä, kouluttajan oppaan ja todistukset. Moodlessa on keskustelualusta, jossa voit käydä keskustelua kouluttajakollegoiden kanssa.

Linkit avaavat uuden välilehden.

Kaikille avoin Moodle on materiaalipankki, jota voivat hyödyntää kaikki Toimiva lapsi ja perhe -työstä kiinnostuneet.


Futural Odoo-kouluttajarekisteri

Kouluttajarekisterissä saat hallinnoitua pätevyyksiäsi ja koulutuksiisi liittyviä asioita. Koulutusrekisterin kautta tapahtuu myös TLP-työn tiedotus. Jos et ole vielä rekisteröitynyt kouluttajaksi tai rekisteröitymisesi on vanhentunut, rekisteröidy alla olevasta linkistä. Linkki ei valitettavasti toimi Edge-selaimella, mutta esim. Chrome ja Mozilla toimivat.

Jos tarvitset apua tai jos olet jo MIELI ry:n rekisterissä toisessa roolissa, laita viestiä tlp@mieli.fi.

Ohjeet kouluttajarekisterin käyttöön löytyy täältä Odoo Courses Homepage | MIELI Suomen Mielenterveys ry (futural.fi)


Facebook-ryhmä sekä TLP-osaajien oma sivu

Kouluttajien tulee ohjata valmistuneet TLP-osaajat osaajien ja kouluttajien yhteiseen Facebook-ryhmään sekä TLP-menetelmien osaajien omalle nettisivulle. Sivuilta löytyvät aina ajankohtaiset materiaalit.


Mielenterveystalon Lapset puheeksi -videot (siirretty Youtubeen)

Mielenterveystalossa on päivitys meneillään. Lapset puheeksi -työn maailma löytyy toistaiseksi vain vanhoilta sivuilta, jonne on linkki Mielenterveystalon etusivulla. Vanhoilta sivuilta hakusanalla Lapset puheeksi löytyvät videot. Videot löytyvät myös kaikille avoimesta Moodlesta, linkki löytyy yläpuolella.


Toimiva lapsi ja perhe -työn palautelomakkeet


Materiaalit

Lapset puheeksi -lokikirjat

Lapset puheeksi -lokikirjoja käytetään Lapset puheeksi -työn tukena. Lokikirjoja on varhaiskasvatukseen, ala- ja yläkouluun sekä palveluihin lapsen ikäkausien mukaisesti sekä vastaanottokeskustyöhön. Lokikirjoja on eri kieliversioina, suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi (varhaiskasvatus ja koulut)