Siirry sisältöön

Huom. kouluttaja! Muistathan päivittää muuttuneen sähköpostiosoitteesi Futural-kouluttajarekisterissä, jotta saat lähettämämme sähköpostit.

Valtakunnalliset kouluttajakokoukset

Ilmoittauduthan kouluttajakokouksiin aina samalla sähköpostiosoitteella, joka sinulla on Futural-kouluttajarekisterissä. Näin saat kouluttajakokouksiin osallistumista pätevyyttäsi ylläpitävät pisteet. Mikäli et muista millä sähköpostiosoitteella olet kouluttajarekisterissä, voit kysyä sitä meiltä tlp@mieli.fi

Syksyn 2024 etäkouluttajakokous

26.9.2024 TLP -kouluttajakokous jo tuttuun tapaan etäyhteydellä. Ohjelmassa luvassa:

  • Ajankohtaisia asioita 
  • Verkostoitumista
  • TLP-työn tutkimusnäyttö ja ydinperiaatteet 
  • Kansainvälinen Lapset puheeksi -työ 
  • Juurruttaminen, levittäminen ja lobbaaminen 

Ilmoittaudu Futuralissa käytössäsi olevalla s-postilla mukaan tästä (avautuu uudessa välilehdessä).

Kevään 2025 kaksipäiväinen kouluttajakokous 20.-21.3.2025


Tästä löydät kouluttajille järjestettävien alakohtaisten verkostotapaamisten ajankohdat ja ilmoittautumislinkit. Saat tapaamisen linkin ilmoittautumisessa antamaasi s-postiosoitteeseen noin vuorokautta ennen tapaamista.

Verkostotapaamisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja sen on tarkoitus tukea sinua kouluttajana, menetelmäosaajien tukijana ja mahdollisesti LP-työn juurruttajana alueellasi. Tapaamisia on tarkoitus järjestää tarpeen ja toiveen mukaan, jotta voit kysyä neuvoa ja saada tukea ja vinkkejä toisilta kouluttajilta tai TLP-tiimin asiantuntijalta. Voit myös ehdottaa toivomaasi ala-, alue- tai aihekohtaista kouluttajaverkostoa, jonka voimme kutsua koolle.

Ti 3.9.2024 klo 12.15 – 13.45 Varhaiskasvatuksessa Lapset puheeksi® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä). Saat osallistumislinkin ilmoittautumisessa antamaasi sähköpostiin noin vuorokautta ennen tapaamista.

To 5.9.2024 klo 13.00 – 14.30 Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueella Lapset puheeksi ® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen etäyhteydellä. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

Ma 7.10.2024 klo 15 – 16 Oppilaitoksissa Lapset puheeksi® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen etäyhteydellä. Pääset mukaan tapaamiseen ilman ilmoittautumista suoraan klikkaamalla tätä linkkiä (aukeaa uudessa välilehdessä).


Käytätkö LP:tä nuorten kanssa? Kiinnostaako kehittäminen?

Ilmoittaudu mukaan etäyhteydellä kokoontuvaan kehittäjäverkostoon, jossa kartoitamme, pohdimme ja kehitämme LP-menetelmän käyttöä nuorten kanssa työskenneltäessä. Voit ilmoittautua verkostoon tästä (avautuu uudessa välilehdessä).


Futural -kouluttajarekisteri

Kouluttajapätevyytesi säilymisen edellytyksenä on, että huolehdit yhteystietojesi päivittämisestä ja pitämiesi koulutusten merkkaamisesta koulutusrekisteriin. Kouluttajakokouksiin osallistumista ei enää tarvitse merkata erikseen vaan se tulee profiiliisi suoraan ilmoittautumisen perusteella. Lähetämme uutiskirjeet ja tärkeät tiedotteet koulutusrekisterissä olevaan sähköpostiisi. Jos et ole vielä rekisteröitynyt kouluttajaksi, rekisteröitymisesi on vanhentunut tai tarvitset apua, ota yhteyttä tlp@mieli.fi

Mikäli olet jo rekisteröitynyt Futuraliin, pääset kirjautumaan linkistä alla:

Ohjeet kouluttajarekisterin käyttöön löytyy täältä Odoo Courses Homepage | MIELI Suomen Mielenterveys ry (futural.fi)

Tlp- työn tiimi auttaa ja tarjoaa TLP- ja LP-kouluttajille opastusta ja tukea Futural -kouluttajarekisterin käyttöön mm. kirjautumiseen, koulutusten kirjaamiseen tai tapahtumien luomiseen.  Tällä hetkellä ei ole aikataulutettu yleisiä Futural -klinikoita, mutta voit ottaa yhteyttä suoraan Tlp-tiimiin tlp@mieli.fi halutessasi apua Futuralin käyttöön.


Boostereihin ovat tervetulleita kaikki Lapset puheeksi® (LP) -koulutuksen käyneet. Myös Toimiva lapsi ja perhe (TLP)-menetelmäosaajat ovat tervetulleita boosteriin, koska TLP-koulutukseen sisältyy LP -osaaminen.

Kiitos, jos välität tietoa boostereista menetelmäosaajille. Olet kouluttajana myös tervetullut boosteriin. Halutessasi voit kysyä MIELI ry:n Lapset puheeksi -työn asiantuntijoita mukaan omiin paikallisiin boostereihisi  tai TLP/LP -verkostoihisi. (tlp@mieli.fi)

Syksyn 2024 boosterit:

Ti 27.8.2024 klo 8 – 9 uusinta: Askeleet onnistuneeseen LP-keskusteluun. Ilmoittaudu boosteriin tästä (avautuu uudessa välilehdessä). Saat osallistumislinkin ilmoittamaasi s-postiin boosteria edeltävänä päivänä.

Ke 20.11.2024 klo 14 – 15 Lokikirjan sujuva käyttö ja muuta lokikirjoihin liittyvää. Ilmoittaudu boosteriin tästä (avautuu uudessa välilehdessä). Saat osallistumislinkin ilmoittamaasi s-postiin boosteria edeltävänä päivänä.


Lapset puheeksi® – infotilaisuudet etäyhteydellä

MIELI ry järjestää yleisiä infoja Lapset puheeksi®-työstä. Voit jakaa tietoa organisaatiossasi. Infotilaisuuksien sisältö:

– Tietoa Toimiva lapsi ja perhe -työn koulutuksista, Lapset puheeksi -työstä ja -toimintakokonaisuudesta (palvelumalli) ja menetelmän käyttöönotosta.

– Lopuksi aikaa kysymyksille ja keskustelulle

Ei erillistä ilmoittautumista, mukaan tapaamiseen pääsee klikkaamalla linkkiä.

5.9.2024 klo 15-16 Klikkaa tästä infotilaisuuteen (avautuu uudessa välilehdessä)

10.12.2024 klo 14 – 15 Klikkaa tästä infotilaisuuteen (avautuu uudessa välilehdessä).


Varhaiskasvatuksen esihenkilöille boosteri Lapset puheeksi® -menetelmästä

Jos toimit varhaiskasvatuksessa esihenkilönä, tule kuulemaan mm. Mikä onkaan Lapset puheeksi® -keskustelu? Miten se saadaan sopimaan yhteen Vasu-keskusteluiden kanssa? Mitä hyötyä Lapset puheeksi® -keskusteluista on varhaiskasvatuksessa? Miten esihenkilönä voi tukea keskustelujen toteutumista ja mitä hyötyä siitä on esihenkilötyölle?

Boosteri järjestetään etäyhteydellä 1.10.2025 klo 15-16. Ilmoittaudu mukaan tästä (avautuu uudessa välilehdessä).


Tärkeitä linkkejä

Moodle -kouluttajien materiaalipankki

Kouluttajien Moodle -materiaalipankki on suljettu alusta, joka on tarkoitettu TLP – ja LP -kouluttajille ja kouluttajiksi valmistuville. Kurssiavaimen ja ohjeet Moodleen saat Tlp-tiimiltä. Avaimen voit jakaa myös jo koulutukseesi osallistuville järjestäessäsi kouluttajakoulutuksen. Ota yhteyttä tlp@mieli.fi.

Moodlesta löydät päivitettyjä koulutusmateriaaleja kuten videoita, diaesityksiä, kouluttajan oppaan ja todistukset. Moodlessa on keskustelualusta, jossa voit käydä keskustelua kouluttajakollegoiden kanssa.

Linkit avaavat uuden välilehden.

Kaikille avoin Moodle materiaalipankki on kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Toimiva lapsi ja perhe -työstä ja erityisesti Lapset puheeksi® -menetelmästä.


Facebook-ryhmä sekä TLP-osaajien oma sivu

Kouluttajien tulee ohjata valmistuneet TLP-osaajat osaajien ja kouluttajien yhteiseen Facebook-ryhmään sekä TLP-menetelmien osaajien omalle nettisivulle. Sivuilta löytyvät aina ajankohtaiset materiaalit.


Mielenterveystalon Lapset puheeksi -videot (siirretty Youtubeen)

Mielenterveystalossa on päivitys meneillään. Lapset puheeksi -työn maailma löytyy toistaiseksi vain vanhoilta sivuilta, jonne on linkki Mielenterveystalon etusivulla. Vanhoilta sivuilta hakusanalla Lapset puheeksi löytyvät videot. Videot löytyvät myös kaikille avoimesta Moodlesta, linkki löytyy yläpuolella.


Toimiva lapsi ja perhe -työn palautelomakkeet


Materiaalit

Lapset puheeksi® -lokikirjat

Lapset puheeksi® -lokikirjoja käytetään Lapset puheeksi®-työn tukena. Lokikirjoja on varhaiskasvatukseen, ala- ja yläkouluun sekä palveluihin lapsen ikäkausien mukaisesti sekä vastaanottokeskustyöhön. Lokikirjoja on eri kieliversioina, suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi (varhaiskasvatus ja koulut)

Anna palautetta TLP- kouluttajien ilmoitustaulusta