Siirry sisältöön

Huom TLP-kouluttaja! Muistathan päivittää muuttuneen sähköpostiosoitteesi Futural-kouluttajarekisterissä, jotta saat lähettämämme sähköpostit.

Tapahtumia:

Toimiva lapsi ja perhe -kouluttajakokoukset:

28.09.23 TLP-kouluttajakokous etänä. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki alla.

Käytäthän ilmoittautuessasi Futural -kouluttajarekisteriin kirjaamaasi s-postiosoitetta.

Let´s Talk about Children in Europe -hankkeen avausseminaari etäyhteydellä

10.10.23 klo 12.30-15.30 Mitä lapset, nuoret ja perheet tarvitsevat voidakseen hyvin? – Lapset puheeksi -työ hyvinvoinnin edistäjänä.

Tervetuloa kolmivuotisen Let´s talk about Children -hankkeen Suomen avausseminaariin. Järjestäjinä ovat MIELI Suomen Mielenterveys ry yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa. Tapahtuma järjestetään etäyhteydellä. Lue lisää ja ilmottaudu täällä: Let´s Talk about Children in Europe -hanke (mieli.fi)

Kevään 2024 kaksipäiväinen kouluttajakokous

14.-15.3.24 TLP-kouluttajakokous (paikka täsmentyy myöhemmin)


Tästä löydät kouluttajille järjestettävien alakohtaisten verkostotapaamisten ajankohdat ja ilmoittautumislinkit.

Ti 29.8.2023 klo 12.00-13.30 Varhaiskasvatuksessa Lapset puheeksi® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen. Ilmoittaudu mukaan tästä (linkki avautuu uudessa välilehdessä).

Ke 20.9 klo 8.15-9.15 Oppilaitoksissa kouluttavien LP-kouluttajien tapaaminen. Ilmoittautumiset tästä (linkki avautuu uudessa välilehdessä)

To 25.1.2024 klo 13.00 – 14.30 Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueella Lapset puheeksi ® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen etäyhteydellä. Ilmoittautumislinkki tulee tähän myöhemmin.

Ke 31.1.2024 klo 12.00-13.30 Kolmannella sektorilla Lapset puheeksi® -menetelmää kouluttavien verkostotapaaminen. Ilmoittautumislinkki lisätään tähän myöhemmin.


TLP- ja LP-kouluttajille opastusta ja tukea Futural Odoo-kouluttajarekisterin käyttöön mm. kirjautumiseen ja pitämiesi koulutusten kirjaamiseen. 

Seuraavat Futural -klinikat etäyhteydellä:

Pe 24.11.2023 klo 8.15 – 9.00 Ei vaadi ilmoittautumista, klikkaa vain linkistä mukaan.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Pe 8.12. klo 9.00 – 9.45 Ei vaadi ilmoittautumista, klikkaa vain linkistä mukaan.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Ke 10.1.2024 klo 8.15 – 9.00 Ei vaadi ilmoittautumista, klikkaa vain linkistä mukaan.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Ma 5.2.2024 klo 15.15 – 16.00 Ei vaadi ilmoittautumista, klikkaa vain linkistä mukaan.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Voit aina myös ottaa yhteyttä TLP-tiimiin tlp@mieli.fi halutessasi apua Futuralin käyttöön.


Kiitos, jos välität tietoa boostereista kouluttamillesi menetelmäosaajille. Kouluttajat ovat boostereihin myös tervetulleita! Voit myös mielellään kysellä Lapset puheeksi -työn asiantuntijoita mukaan omiin paikallisiin boostereihisi  tai TLP/LP -verkostoihisi. (tlp@mieli.fi)

Ke 22.11.2023 klo 15-16 Miten olla vaikeiden asioiden äärellä LP-keskustelussa. -Raha, tunteet vai parisuhde, minkä teeman sinä koet haastavaksi? Valtakunnallinen boosteritapaaminen etäyhteydellä. Ilmottaudu mukaan tästä linkistä https://link.webropolsurveys.com/S/AFC05140B266D9E3

To 15.2.2024 klo 15 Menetelmäosaajien boosteri. Aihe täsmentyy toiveiden mukaan myöhemmin.


Tärkeitä linkkejä

Moodle-oppimisympäristöt

Kouluttajien Moodle on suljettu alusta, joka on tarkoitettu kouluttajille ja kouluttajiksi valmistuville. Kurssiavaimen ja ohjeet Moodleen saat Tlp-tiimiltä. Avaimen voit jakaa myös koulutukseesi osallistuville järjestäessäsi kouluttajakoulutuksen. Ota yhteyttä tlp@mieli.fi.

Moodlesta löydät päivitettyjä koulutusmateriaaleja kuten videoita, diaesityksiä, kouluttajan oppaan ja todistukset. Moodlessa on keskustelualusta, jossa voit käydä keskustelua kouluttajakollegoiden kanssa.

Linkit avaavat uuden välilehden.

Kaikille avoin Moodle on materiaalipankki, jota voivat hyödyntää kaikki Toimiva lapsi ja perhe -työstä kiinnostuneet.


Futural Odoo-kouluttajarekisteri

Kouluttajarekisterissä saat hallinnoitua pätevyyksiäsi ja koulutuksiisi liittyviä asioita. Koulutusrekisterin kautta tapahtuu myös TLP-työn tiedotus. Jos et ole vielä rekisteröitynyt kouluttajaksi tai rekisteröitymisesi on vanhentunut, rekisteröidy alla olevasta linkistä. Linkki ei valitettavasti toimi Edge-selaimella, mutta esim. Chrome ja Mozilla toimivat.

Jos tarvitset apua tai jos olet jo MIELI ry:n rekisterissä toisessa roolissa, laita viestiä tlp@mieli.fi.

Ohjeet kouluttajarekisterin käyttöön löytyy täältä Odoo Courses Homepage | MIELI Suomen Mielenterveys ry (futural.fi)


Facebook-ryhmä sekä TLP-osaajien oma sivu

Kouluttajien tulee ohjata valmistuneet TLP-osaajat osaajien ja kouluttajien yhteiseen Facebook-ryhmään sekä TLP-menetelmien osaajien omalle nettisivulle. Sivuilta löytyvät aina ajankohtaiset materiaalit.


Mielenterveystalon Lapset puheeksi -videot (siirretty Youtubeen)

Mielenterveystalossa on päivitys meneillään. Lapset puheeksi -työn maailma löytyy toistaiseksi vain vanhoilta sivuilta, jonne on linkki Mielenterveystalon etusivulla. Vanhoilta sivuilta hakusanalla Lapset puheeksi löytyvät videot. Videot löytyvät myös kaikille avoimesta Moodlesta, linkki löytyy yläpuolella.


Toimiva lapsi ja perhe -työn palautelomakkeet


Materiaalit

Lapset puheeksi -lokikirjat

Lapset puheeksi -lokikirjoja käytetään Lapset puheeksi -työn tukena. Lokikirjoja on varhaiskasvatukseen, ala- ja yläkouluun sekä palveluihin lapsen ikäkausien mukaisesti sekä vastaanottokeskustyöhön. Lokikirjoja on eri kieliversioina, suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi (varhaiskasvatus ja koulut)