Siirry sisältöön

MIELI ry tarjoaa kriisityössä harjoittelupaikkoja psykologi-, sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijoille (Sekasin-chatissa myös yhteisöpedagogi-, sosiaalipsykologi- ja sosiologiopiskelijoille). Kriisityötä tehdään kasvokkain, puhelimessa ja netissä asiakkaan kriisitilanteessa.

Harjoittelu kriisitoiminnoissa voi tapahtua kriisivastaanoton, puhelin- ja verkkokriisityön tai Itsemurhien ehkäisykeskuksen tiimissä.

Itsemurhien ehkäisykeskukseen otetaan vain psykologiopiskelijoita. Kaikkien kriisitoimintojen harjoitteluiden tulisi olla viimeisen opintovuoden harjoitteluita.

Harjoitteluiden pituus on minimissään 10 viikkoa ja painotus on pidemmissä, 12–14 viikkoa kestävissä harjoitteluissa. Harjoittelupaikat sovitaan pääsääntöisesti noin 6–12 kuukautta ennen harjoittelun alkua, mutta peruuntuneita tai täyttämättä jääneitä harjoittelupaikkoja saattaa joskus olla tarjolla nopeammalla aikataululla.

Harjoittelijaksi MIELI ry:n kriisityöhön

Alta löytyvän lomakkeen kautta voit hakea harjoittelijaksi puhelin- ja verkkokriisityöhön, MIELI Kriisikeskus Helsinkiin tai Itsemurhien ehkäisykeskukseen.

Muualla Suomessa toimivien MIELI Kriisikeskuksten harjoittelut sovitaan suoraan kyseisessä kriisikeskuksessa. Löydät luettelon kriisikeskuksista ja niiden yhteystiedot alla olevan linkin takaa.

Hae harjoittelijaksi Sekasin-chattiin

Myös Sekasin Kollektiivi ottaa vuosittain lukuisia harjoittelijoita nuorten Sekasin-chattiin ja -chatteniin. Näitä harjoittelupaikkoja voit hakea Sekasin Kollektiivin sivuilta.

Muut harjoittelut MIELI ry:ssä

Muita harjoittelupaikkoja MIELI ry:llä on tarjolla satunnaisesti (lasten ja nuorten mielenterveystyö, aikuisten mielenterveyden edistäminen, järjestö- ja vapaaehtoistoiminta, viestintä ja hallinto), ja ne julkaistaan tällä verkkosivuilla haettavaksi.

Avoimia harjoitteluhakemuksia emme valitettavasti pysty huomioimaan.

Opinnäytetyöt

MIELI ry ei pysty tukemaan opinnäytetöitä taloudellisesti, mutta ohjaamme vuosittain 0–4 opinnäytetyötä, jotka liittyvät mielenterveyden edistämiseen, mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyyn, kriisiauttamiseen ja itsemurhien ehkäisyyn. Mahdolliset tarjolla olevat opinnäytetyön aiheet julkaistaan tällä verkkosivulla.

Pystymme satunnaisesti tekemään yhteistyötä opiskelijoiden valmiiden opinnäytetyön aiheiden kanssa. Tulleita pyyntöjä käsittelemme neljännesvuosittain maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa. Voit ehdottaa opinnäytetyösi aihetta alta löytyvän lomakkeen kautta.