Siirry sisältöön
Tapahtuma

Mental Health Art Week 2021

MHAW 2021 -viikolla edistetään ikääntyneiden mielen hyvinvointia.
Aika:
24.5.2021 – 30.5.2021

Tervetuloa mukaan Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikolle 24-30.5.2021

Mental Health Art Week – MHAW-toimintaviikko järjestetään tilanteen salliessa vuonna 2021 jo seitsemättä kertaa.

Toimintaviikon tavoitteena on hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumien kautta herättää keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä yksilöille ja yhteisölle. Viikon aikana MIELI ry:n jäsenjärjestöt järjestävät omilla alueillaan mielen hyvinvointia edistäviä kulttuuripainotteisia tapahtumia.

Osallistu museoiden virtuaalisiin MHAW-tapahtumiin!

MIELI ry:n ja Museokortin yhteinen Hyvinvointia kulttuurista -kampanja nostaa esiin kulttuuriharrastusten positiiviset vaikutukset mielen hyvinvointiin.

Teemaa käsitellään niin tutkijoiden, julkisuuden henkilöiden sekä tavallisten suomalaisten äänillä. Tutustu videoihin, artikkeleihin ja tutkimustuloksiin: museot.fi/mhaw

Kampanja huipentuu MHAW-viikolla, jolloin Museokortti-kohteet järjestävät virtuaalitapahtumia, joihin jokaisella on vapaa pääsy.

Tapahtumia on lähes 50 erilaista, virtuaaliopastuksista proosaluentaan ja lyhytelokuvista taidejoogaan.

Tutustu tapahtumatarjontaan Museokortin sivulla ja tule mukaan nauttimaan kulttuurista ja taiteesta!

MIELI ry tapahtuma Inarissa

Inarissa Ivalon Osallisuuskeskus Ainolassa järjestetään Kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä avoin yleisötapahtuma, jossa kerrotaan kulttuurihyvinvoinnista ja esitellään Inarin mielenterveyspalveluja. Tapahtumassa voi tutustua MIELI ry:n toimintaan.  Tilaisuus järjestetään yhteistyönä Inarin kunnan kanssa.
Aika ja paikka: 26.5. klo 10 – 15 Osallisuuskeskus Ainola
Lisätietoja

Jäsenjärjestöjen tapahtumia MHAW-viikolla

Viikon aikana MIELI ry:n jäsenjärjestöt järjestävät omilla alueillaan mielen hyvinvointia edistäviä kulttuuripainotteisia pienimuotoisia tapahtumia.

Pro Lapinlahti Mielenterveysseura ry Helsingissä järjestää monipuolisia tapahtumia: maalauspaja, sairaalan esittelykierros, runokuvanäyttely, Kohtaaminen, kohtaamattomuus. yhteisöteatterin ryhmänäyttely,  kaverikävelyt vapaaehtoisen kanssa, joogaharjoitus, Asahi-terveysliikuntaharjoitus, kukkateoksia hävikkikukista, omatoimisia historia- ja hyvinvointipolkukävelyjä puistoalueella. Tapahtuma on osa Lapinlahden 180-v-juhlavuotta.
Aika ja paikka: 24-30.5. Helsinki entinen Lapinlahden sairaala
Lisätietoja

MIELI Kaakkois-Helsingin Mielenterveys Mielekäs toiminta Mieto ry
Luonto liikuttaa meitä – Metsä kutsuu luokseen –tapahtuma kutsutuille kohderyhmille, ikäihmisille. Pandemiatilanteesta johtuen suljettu tapahtuma.
Aika ja paikka: Helsinki Vartiosaari

Joensuun seudun mielenterveysseura ry:n Mental Heat – Mitä nyt? Valokuvanäyttely. ”Ihmisen tarinoita” on Pilvi Jyrkänteen valokuvanäyttely, jossa teemana ovat tavalliset ihmiset, jotka painivat mielenterveydellisten asioiden kanssa – tavalla tai toisella. Paikalla on seuran jäsen, jonka kanssa voi keskustella taiteesta, mielenterveydestä ja niiden yhteydestä – tai sitten vain katsella teoksia omassa rauhassa.
Aika ja paikka: 25-28.5.2021 Muutoksen silta Kirkkokatu 12, Joensuu
Lisätietoa

MIELI Kotkan Mielenterveys ry järjestä viikolla 24 -29.5. monipuolisia tapahtumia ruokakulttuurista, näyttelyihin ja kaipunkikävelyihin.
Aika ja paikka: 24-29.5.2021, Kotka
Lisätietoa

MIELI Kouvolan Mielenterveys ry järjestääkaksi omatoimista teemallista Mielipolkua: Minipolku Kettumäellä  ja Niivermäen luontopolulla pidempi reitti. Mielipolku-reitillä Niivermäen luonnonsuojelualueella voit tutustua vanhaan metsään ja luontoon. Kettumäen kansanpuistossa esteettömällä reitillä voit kokea palasen luonnonvoimaa.
Molemmilla poluilla kohdataan taidetta ja elämyksiä metsässä. Teemana on: Metsä on koti / #mielimetsässä.
Aika ja paikka: Reitit on avoinna omatoimiselle kiertämiselle 3.5.2021 – 16.5.2021 Ketunmäen kansanpuisto ja Niivermäen luonnonsuojelualue
Lisätietoa

MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry monenlaisia tapahtumia; neulotaan MIELENmaisema, kävellään runopolku MIELIpaikkaan, tehdään hyvän MIELEN linnoituskierros, rentoudutaan lempeän MIELEN joogan avulla.
Aika ja paikka: 24 – 30.5.2021 Lappeenrannassa ja verkossa
Lisätietoa

MIELI Oulun seudun mielenterveys ry järjestää Hyvä MIELI Oulussa kulttuurihyvinvointia senioreille -tapahtuman verkossa. Verkkotapahtumassa kuullaan laulua, saadaan vinkkejä Oulun kaupunginkirjaston e-palveluista ja Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubista sekä puheenvuoro kulttuurihyvinvoinnista.
Aika ja paikka: 24.5. alkaen verkossa
Lisätietoa

Petäjäveden mielenterveysseura ry järjestää MHAW hyvinvointia luonnosta ja taiteesta ikäihmisille tapahtuma. Kauniissa järvimaisemissa ihaillaan taidetta ja tehdään luontolähtöisiä hyvän mielen harjoituksia.
Aika ja paikka: 25.5. klo 15 – 17 Kirveslahti, Petäjävesi
Lisätietoa ja ilmoittautuminen ennakkoon Facebook-tapahtuman kautta.
Lisätietoa

Rauman seudun mielenterveysseura ry haluaa aktivoida ikäihmisiä laulamaan ja piirtämään. Rauman Seudun Mielenterveysseuran lauluryhmä laulattaa palvelukotien asukkaita Hyvän mielen yhteislauluilla 24.5. ja 26.5. klo 14. Tilaisuus on virtuaalinen. Ikäihmisten neuvosto haastaa raumalaisia yli 65-vuotiaita piirtämään. Aiheena on kertoa Hyvä mieli -piirroksen avulla, millaisen kuvan luomisesta nauttii. Piirrokset kootaan näyttelyksi kirjastoon.
– Myös Rauman päiväkodit on haastettu ottamaan osaa toimintaviikkoon. Tämän lisäksi Otan alueella järjestetään erilaisia tehtäviä sisältävä kolmen kilometrin penkkilenkki torstaina 27.5.
Aika ja paikka: 24. 27.5. Virtuaalisesti, ulkoillen
Lisätietoa
Lisätietoa

Sisä-Savon Mielenterveysseura ry järjestää monipuolisen kulttuuritapahtuman, jossa lauletaan, kuunnellaan musiikkia, tanssitaan ja maalataan.
Aika ja paikka: 27-28.5. Suonenjoen monitoimihalli
Lisätietoa

Terveyttä Kulttuurista Mielenterveysseura ry. järjestää verkossa virtuaalitanssiaiset.
Aika ja paikka 28.5 klo 13-15. Tansseja tahdittaa Kymenlaaksolaismuusikot Virve Mattila ja Soittajapojat. Suora striimaus Youtube kanavalta
Lisätietoa

Mieli TEUVAN Mielenterveys ry järjestää MHAW-taideviikon, jossa voi purkaa tunteensa väreihin ja tanssia tunnelukot taivaalle. Ilmoittautuminen Facebookin kautta.
Aika ja paikka: 26-27.5.2021 Teuva, Pappilankangas
Lisätietoa

MIELI Ylöjärven mieli ry järjestää kyläkävelyn Muuttunut maisema Ylöjärven keskustan maamerkkeihin. Tapahtumassa kuullaan alueen kehityksestä historiallisessa valossa ja kuullaan ikääntyneiden muistelmia. Oppaana toimii kylätietäjä Pentti Säynäväjärvi.
Aika ja paikka: 22.5.2021 klo 14 – 16, Tapaaminen Ylöjärven kirkon P-alue
Lisätietoja

Mental Health Art Week perustuu alunperin skotlantilaiseen ideaan. Skotlannin Mielenterveyden Taide- ja Filmifestivaalien toimintaan voit tutustua täällä.

Sivua muokattu 7.3.2022


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: