Siirry sisältöön
Tapahtuma

Mental Health Art Week järjestetään yhdeksättä kertaa 22. – 28.5.2023

Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumaviikko järjestetään jälleen toukokuun viimeisellä viikolla, tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa.
Aika:
22.5.2023 klo 00:00 – 28.5.2023

Skotlannista Suomeen vuonna 2014 tulleen tapahtumaviikon aikana MIELI paikallisyhdistykset toteuttavat yhdessä yhteistyökumppanien kanssa matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumia, jota vahvistavat paikallista hyvinvointia ja lisäävät ymmärrystä kulttuuri- ja taide-elämysten vaikutuksista mielenterveyteen. 

Vuonna 2022 MHAW -tapahtumia järjestettiin Toivo ja Rohkeus -teeman alla 22 MIELI paikallisyhdistysten voimin 20 eri kaupungissa ympäri Suomen. Tapahtumien kävijämäärä ylitti 5 500.

Pääyhteistyökumppani Suomen Teatterit ry

Vuoden 2023 MHAW -viikkoa rakennetaan 25 MIELI paikallisyhdistyksen ja pääyhteistyökumppanin Suomen Teatterit ry:n (STEFI) kanssa. STEFI yhteistyö vaikuttaa vahvasti tämän vuoden MHAW -ohjelmistoon, sillä paikallisyhdistyksiltä saadut alustavat MHAW-suunnitelmat näyttävät käynnistyneen hyvissä ajoin esimerkiksi Mikkelin, Rovaniemen, Savonlinnan, Seinäjoen, Tampereen kaupungin teattereiden ja Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa.

”Suomen Teatterit ry ja ympäri Suomea sijaitsevat 73 jäsenteatteriamme ovat erittäin iloisia saadessaan olla Mental Health Art Weekin kumppanina toukokuussa 2023. Taiteen ja kulttuurin kokeminen edistää tutkitusti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja siksi on tärkeää tarjota tällaisia uusia ja matalan kynnyksen osallistumismahdollisuuksia kaikille. Jäsenistömme kannalta on myös hienoa, että tämän projektin kautta heille avautuu uusia yhteistyömahdollisuuksia ja yleisökontakteja omilla paikkakunnillaan. Kaikkien kannalta on etua yhdistää voimat ja tarjota ihmisille uusia mahdollisuuksia osallistua mieltä virkistävään taidetoimintaan!”, iloitsee STEFI:n viestintä- ja yhteyspäällikkö Tiina Piispa.

MHAW -ohjelmisto on täynnä tunteita

Tunne tunteesi” esiteltiin vuoden MHAW -teemaksi syksyllä 2022 järjestetyssä Kulttuuri mielessä -päivillä eli paikallisyhdistysten hyvinvointitoiminnan kehittäjien vuosittaisilla koulutuspäivillä:

”Tunteet antavat värit ja sävyt elämään. Ne tuovat meille tärkeää tietoa monesta asiasta. Tunteet kertovat, mistä kiinnostumme, mitä rakastamme, mistä innostumme, mitä inhoamme, suremme tai mihin petymme.”

MHAW -viikko tarjoaa turvallisia tiloja tunteiden tunnistamiseen teatterillistenelämysten ja ilmaisun lisäksi myös musiikin, tanssin, luontopolkujen, runouden ja kuvataiteen keinoin.

Tarkempi MHAW ohjelma julkaistaan huhtikuun aikana mieli.fi -verkkosivuilla ja ajankohtaista asiaa MHAW:sta voi seurata MHAW omilta Facebook-sivuilta.

Lisätiedot:

Melis Ari-Gurhanli

MIELI ry / Kansalaistoiminnot

Suunnittelija & MHAW -koordinaattori

melis.ari@mieli.fi p. 040 186 8122

Seuraa MHAW -facebook sivua: www.facebook.com/mentalhealthartweek

Lue lisää tunne -teemasta: Tunteet suuntavat ajatuksia ja toimintaa