Siirry sisältöön

Intensiiviryhmä perheille, joissa toinen vanhempi on kuollut itsemurhan kautta. Ryhmä leskille ja heidän alaikäisille lapsilleen, Espoo, kesä 2024 ja kevät 2025

Intensiiviryhmä perheille, joissa toinen vanhempi on kuollut itsemurhan kautta
Ryhmä leskille ja heidän alaikäisille lapsilleen

Aika:
13.6.2024 – 16.6.2024
Paikka:
Backbyn Kartano, Espoo, Bodomintie 37, 02740 Espoo
Lisätiedot:
1. jakso 13. – 16.6.2024 (torstai – sunnuntai) 2. jakso 7. – 9.2.2025 (perjantai – sunnuntai)
Hae ryhmään

Tavoite

Intensiiviryhmän tavoitteena on auttaa leskiä ja heidän lapsiaan orientoitumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja lasten hyvää kehitystä, tukea perheen selviytymistä ja toimintakykyä, sekä luoda pohjaa tulevaisuudelle.

Sisältö

Vertaistukiryhmä sisältää aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen ohjattua tavoitteellista ryhmätoimintaa. Intensiiviryhmässä on mahdollista pysähtyä miettimään omaa ja lasten jaksamista, kerätä voimavaroja sekä jakaa läheisen itsemurhan aiheuttamia tunteita ja kokemuksia. Ohjelmassa huomioidaan kunkin ryhmäläisen elämäntilanne.


Ryhmissä lapset käyvät ikätasoisesti läpi samankaltaisen prosessin kuin aikuiset. Ohjelma sisältää myös ohjattua yhdessäoloa ja vapaa-aikaa.
Ryhmien toiminta pohjautuu ammatillisesti ohjattuun vertaistukeen. Vanhempien ja lasten ryhmiä ohjaavat koulutetut ryhmänohjaajat. Pienimmille lapsille on järjestetty lastenhoito.

Kustannukset

Ryhmäläisiltä peritään omavastuuosuutena 30e/perhe/vrk / työssäkäyvät, 15 €/perhe/vrk sairaslomalla/työtön/ eläkkeellä. Intensiiviryhmä sisältää ohjelman lisäksi majoituksen ja täysihoidon.
Matkakustannuksista jokainen vastaa itse. Kela saattaa myöntää korvausta matkakuluihin, mikäli intensiiviryhmään hakeutuessa on esittää lääkärinlähete. Avustusta matkoihin voi kysyä myös sosiaalitoimistosta tai kirkon diakoniatyöltä.

Järjestäjät

Intensiiviryhmän järjestävät yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Surunauha ry.

Lisätietoja

Hakijat haastatellaan puhelimitse. Aikaisemmin tulleet hakemukset huomioidaan.

Lisätietoja antaa Olli Rauhala, +358 40 657 55 45, olli.rauhala@mieli.fi. Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse ryhmatoiminnat@mieli.fi.

Esite

Sivua muokattu 4.1.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: