Siirry sisältöön

Läheisten päihteiden käyttö ja mielenterveyden haasteet huolettavat suomalaisia

Päihteiden käyttö horjuttaa koko perheen hyvinvointia. Tuore kysely osoittaa, että kolmasosa suomalaisista on huolissaan läheisen päihteiden käytöstä tai mielenterveyden haasteista. Huoli kuormittaa erityisesti alle 35-vuotiaita heikossa sosioekonomisessa asemassa olevia naisia. Palveluissa tulee huomioida myös läheisten jaksaminen ja kehittää yhteistyötä ammattilaisten kanssa.

Hyvän mielen työpaikka -merkki: Valiolla mielen hyvinvointi on kaikkien asia

Valiolla on tehty viime vuosina paljon henkilöstön mielen hyvinvoinnin parantamiseksi. Työterveyden palveluja on lisätty ja jokavuotisilla mielenterveyden teemaviikoilla jaetaan työkaluja itsestä huolehtimisen tueksi. Matka on kesken mutta Valiolla on sitouduttu vahvasti tekemään töitä mielen hyvinvoinnin eteen.

Baarimikko laskemassa juomaa tiskillä

Järjestöt vetoavat: Nyt ei ole oikea aika lisätä alkoholin saatavuutta

Suomalaisista 78 prosenttia on tyytyväisiä nykyisiin alkoholin myyntiaikoihin ja -paikkoihin. Alkoholin haittavaikutukset työllistävät yhteiskunnan yhteisiä palveluita, kuten poliisia, lastensuojelua ja terveydenhuoltoa. Sote-kriisin aikana ei ole oikea aika lisätä alkoholin saatavuutta, vetoaa 48 järjestöä.

Nuori mieli urheilussa -hanke palkittiin Vuoden psyykkisen valmennuksen tekona

MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -hanke on saanut Suomen Urheilupsykologisen yhdistyksen (SUPY) myöntämän Vuoden psyykkisen valmennuksen teko -palkinnon kaudelta 2021–2022. Palkinto luovutettiin 21.4. SUPY:n verkostoitumistilaisuudessa Helsingissä. Yhdistyksen jäsenistö valitsi palkinnon saajan äänestyksellä kuuden ehdotuksen joukosta.