Siirry sisältöön
Kaksi alakouluikäistä jalkapalloilijaa poseeraa jalkapallokentällä pallo kainalossa

Mielen hyvinvointia vahvistavat toimintatavat mullistamaan nuorten valmennusta

Yli puolet suomalaisista lapsista ja nuorista harrastaa liikuntaa ja urheilua seuroissa, joten valmentajien osaamisella vahvistaa mielenterveyttä on suuri merkitys jokaisen ikäluokan mielen hyvinvoinnille. Maanantaina 16.5. MIELI ry julkaisee valmentajille verkkokurssit, jotka sisältävät runsaasti konkreettisia työkaluja urheilevien lasten ja nuorten mielenterveyden vahvistamiseen.

Oma-apuohjelma SELMA antaa tukea kriisissä

SELMA:n avulla voi käsitellä itsenäisesti elämässä eteen tullutta järkyttävää tapahtumaa. Selviytymismatka-kokonaisuus sisältää tekstiä kahdeksasta teemasta, tietoa traumaattisesta kriisistä ja paljon tehtäviä. Omaa elämäntilannetta lähestytään kirjoittamalla.

Vapaaehtoiseksi Sekasin-chattiin halutaan nyt enemmän kuin koskaan

Sekasin-chatin vapaaehtoiskoulutuksen on aloittanut vuoden alusta jo yli sata uutta vapaaehtoista. Pandemia-aika ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan näyttävät avuntarvitsijoiden lisäksi kasvattavan nuorten aikuisten auttamishaluja Sekasin-chatissä. Pidä huolta -kampanjan tuotolla auttamistyö laajenee ja tuhansien nuorten mielenterveyttä vahvistetaan kouluissa.