Siirry sisältöön

MIELI ry mukana pakolaisten mielenterveystyön PASEK-hankkeessa – Tervetuloa syksyn koulutuksiin

PALOMA-osaamiskeskus toteuttaa tänä syksynä neljän koulutuksen sarjan Suomeen muuttaneiden pakolaistaustaisten parissa tehtävän mielenterveystyön erityispiirteet.

PALOMA-osaamiskeskus toteuttaa neljän koulutuksen sarjan Suomeen muuttaneiden pakolaistaustaisten parissa tehtävän mielenterveystyön erityispiirteet.

Koulutukset järjestetään seuraavasti:

1. Monikulttuurinen kohtaaminen asiakastyössä, To 7.10. klo 13.30–15

2. Tulkkivälitteinen työskentely (mielenterveystulkkaus), To 21.10. klo 13.30–15

3. Kulttuurisensitiivinen vanhemmuuden haastattelu, To 11.11. klo 13.30–15

4. Pakolaisuuteen liittyvän traumatisoitumisen erityispiirteitä, To 2.12. klo 13.30–15

Koulutukset järjestetään yhteistyössä PALOMA2- ja PASEK-hankkeiden kanssa. Tarjoamme kriisikeskuksille ja paikallisille jäsenjärjestöille mahdollisuutta osallistua ilmaisiin koulutuksiin. Koulutuksia voi tilata myös erikseen henkilöstölle ja vapaaehtoisille hankkeen asiantuntijalta. Yhteystiedot näet alla.

Ilmoittautudu koulutuksiin Webropol-linkin kautta >>

PASEK-hanke lisää kuntien ja järjestöjen mielenterveysosaamista

Koulutukset järjestetään osana pakolaisten mielenterveystyötä vahvistavassa PASEK-hanketta (Pakolaisten mielenterveystyön vahvistaminen sektorirajat ylittävällä yhteistyöllä) 2021–2022, jossa MIELI ryon mukana. Lisäämällä erikoissairaanhoidon ja kuntatoimijoiden sekä kolmannen sektorin välistä yhteistyötä, hanke vahvistaa PALOMA-osaamiskeskuksen alueellista ja valtakunnallista toimintaa.

Tavoitteena onlisätä kuntien ja järjestöjen mielenterveysosaamista muun muassa kouluttamalla, tarjoamalla tukea pakolaisten kanssa työskenteleville sekä tekemällä verkostotyötä. Hankkeessa hyödynnetään valtakunnallista PALOMA-osaamiskeskusrakennetta sekä PALOMA-työssä jo syntyneitä hyviä kumppanuuksia ja käytänteitä.

Hanketta toteuttavat TAYS, KYS, HYKS ja MIELI ry ja sitä rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö osana kansallisen mielenterveysstrategian toimeenpanoa.

Paloma-osaamiskeskuksen verkkosivu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla

Ota yhteyttä