Siirry sisältöön

Palkintogaala kohottaa työntekijöitä Drumissa

Viestintätoimisto Drumissa kollegoiden kehumista ja onnistumisista iloitsemista pidetään tärkeänä osana työhyvinvointia, ja tätä tehdään jatkuvasti osana arkea. Työntekijöitä, tiimejä ja töitä palkitaan myös juhlallisemmin; tätä varten järjestetään vuosittain Drum Awards -gaala, joka kokoaa työntekijät yhteen iloitsemaan erilaisista kohokohdista.
Ihmisiä juhlatilanteessa istumassa ruokapyöydissä.

Markkinointiviestintätoimistoille on olemassa monia kilpailuja, joissa palkitaan asiakkaan kanssa tehtyä työtä. Drumissa heräsi ajatus, että vastaavan kilpailun voisi järjestää sisäisestikin. Ensimmäinen gaala järjestettiin vuonna 2016, ja koska henkilöstö innostui tapahtumasta kovasti, gaalasta tehtiin perinne.

Drum Awards -kilpailussa on 6–8 kategoriaa, jotka vaihtelevat ammatillisista onnistumisista yhteisöllisiin tekoihin. Drumissa mokatkin voi neutraalisti nostaa esille ja nauraa erehdyksille lämminhenkisesti yhdessä, niinpä kategorioihin kuuluu myös vuoden moka. Tarkoituksena on iloita yhdessä eikä nolata ketään. Kilpailun tulokset paljastetaan juhlallisessa Drum Awards -gaalassa, johon panostetaan kunnolla.

– Yhteisöllisyys on keskeinen osa työhyvinvointia ja työssä jaksamista, sanoo tiimin vetäjä, Drumin talous- ja henkilöstöpäällikkö Tiina Vasama.

Kisasta mielenkiintoisen tekee se, että gaalaa ei suinkaan järjestä yrityksen johto. Voittajat valitaan kaikkien työntekijöiden ehdotusten ja perusteluiden pohjalta. Tapahtumasta kantaa vastuun Drumin viisihenkinen työhyvinvointitiimi.

Gaala mahdollistaa hauskat juhlat, joihin tänäkin vuonna osallistui Drumin jokainen työntekijä. Drumin motto ”välitämme toisistamme ja siitä, mitä teemme” näkyy niin palkintokategorioissa kuin itse juhlissakin, joissa huumori on vahvasti läsnä.

– Yksi hauskimmista mokapalkinnoista oli se, kun yksi Drumin perustajaosakkaista meni saman aamun aikana kolme kertaa väärään neukkariin ja palaveriin, ennen kuin löysi lopulta oikean asiakastapaamiseen. Jokaiseen väärään palaveriin hän meni innokkaasti ja itsevarmasti ottaen kokoukseen haltuunsa vain havaitakseen yhä uudelleen että, ”perhana, väärä neukkari, sori”, Vasama muistelee.

Gaalan juontajalla on keskeinen rooli tilaisuuden onnistumisessa. Drum Awardsien perinteeseen on kuulunut alusta alkaen, että juontajaksi kutsutaan Drumin entinen työntekijä. Henkilöllisyys pidetään yllätyksenä gaalaan saakka.

– Tällä eleellä osoitamme arvostusta myös entisille työntekijöillemme. Jokainen juontajaksi kutsuttu on suostunut ja ollut ylpeä kutsusta, Vasama jatkaa.

Korona tauotti Drum Awardsien järjestämistä, mutta kesällä 2023 juhlittiin jälleen vuoden parhaiden äärellä.

Teksti: Tero Kekki, Viestintätoimisto Drum

Kuva: Anssi Hypén

Sivua muokattu 24.11.2023

Ota yhteyttä

Sirpa Väänänen

Asiantuntija, Projektikoordinaattori, Nuoret-yksikkö, Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hanke
+358 40 6791 501
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: