Siirry sisältöön

MIELI ry:n kriisivastaanottojen ajanvaraus uudistui

Kriisikeskusten yhteinen ajanvarauskalenteri nopeuttaa kriisivastaanotolle pääsyä.
Asiakas vastaanotolla.

MIELI ry on ottanut käyttöön kriisikeskusten yhteisen ajanvarauskalenterin, joka nopeuttaa kriisivastaanotolle pääsyä.

Kalenterista voi varata vapaita aikoja sekä etävastaanotoille että kasvokkaisiin tapaamisiin MIELI ry:n kriisikeskuksiin. Etäajan voi varata joko oman paikkakuntansa kriisikeskukseen tai mihin tahansa toimipisteeseen, jossa on tarjolla vapaa aika.

”Halusimme helpottaa keskusteluavun saamista, koska nopea ja oikea-aikainen tuki on tärkeää vaikeassa elämäntilanteessa. Kun omat voimavarat ovat vähissä, avun pitää löytyä helposti”, sanoo MIELI ry:n kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa.

Kriisivastaanotoille kova kysyntä

Kriisivastaanotto tarjoaa matalan kynnyksen keskustelutukea vaikeissa elämäntilanteissa ja kriiseissä. Kriisityöntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti muutamalla tapaamiskerralla. Keskustelut ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse lähetettä.

Kriisikeskusten tarjoamalle avulle on runsaasti kysyntää, ja uusi ajanvarauskalenteri on jo vilkastuttanut ajanvarausta entisestään. Viime vuonna kriisityöntekijöiden tapaamisia oli kriisikeskuksissa yli 26 000.

”Kriisikeskukset ovat merkittävä mielenterveyden tukija Suomessa. Niiden tarjoama apu ehkäisee julkisten sote-palveluiden tarvetta, mikä on erityisen tärkeää nyt, kun hyvinvointialueiden taloustilanne on ahtaalla”, Vesikansa toteaa.

Ajanvaraus myös puhelimitse tai sähköpostitse

Tällä hetkellä 17 MIELI ry:n 22 kriisikeskuksesta käyttää varausjärjestelmää. Muihin keskuksiin on mahdollista varata aika puhelimitse tai sähköpostitse.

Kaikkia tarjolla olevia keskusteluaikoja ei syötetä ajanvarauskalenteriin. Jos valitsemaasi kriisikeskukseen ei ole tarjolla aikaa ajanvarauskalenterissa, voit soittaa keskuksen ajanvarausnumeroon.

Kaikkien keskusten yhteystiedot sekä linkki ajanvarauskalenteriin löytyvät alla olevan painikkeen kautta.

Ajanvarauskalenteri on toteutettu Vello-alustalle. Kalenteriin pääsee suoraan alla olevasta painikkeesta.

Ota yhteyttä

Sanna Vesikansa

Johtaja, Kriisitoiminnot
+358 40 745 9586
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: