Siirry sisältöön
Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

Lähteen toimintaa

 • Taidenäyttelyt Galleria Lapinlahdessa ja Käytävägalleriassa
 • Kohtaamispaikka Kahvila Lähde makean ja suolaisen ystäville
 • Vanha sauna tarjoaa historialliset löylyt saunan ystäville meren rannalla
 • Lähteen Puoti myy taidekäsityöläisten tuotteita, secondhand -putiikki Lähteen Patina vanhoja tavaroita.
 • Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskus järjestää tapahtumia ja työpajoja sekä levittää tietoa alueen monimuotoisesta kaupunkiluonnosta.
 • Lähteen asukastila on avoinna kaikille ja käytettävissä asukas-, kansalais- ja kulttuuritomintaan.

Lähteen ydinteemat

 • Yritys ja oivallus. Uudet ideat ja uudet yritykset kokeilukulttuurin skenessä Helsingissä. Lähde kannustaa kokeilemaan.
 • Työ ja merkityksellisyys. Lähde tarjoaa vapaaehtoistyötä, sekä työpaikkoja ja polkuja työttömyydestä työhön, työelämäoppimiseen sekä verkostoitumiseen oppilaitosten kanssa.
 • Mieli ja hyvinvointi. Lähteellä järjestetään rentouttavia, virkistäviä ja rauhoittavia palveluita sekä tapahtumia. Maksuttomia tapahtumia on paljon, osa on maksullisia.
 • Taide ja arki. Lähteellä on laaja skaala taiteen toimijoita ja tapahtumia, mukaan lukien osallistava yhteisötaide, taiteen työpajat ja tapahtumat.
 • Yhteisö ja osallisuus.  Kävijät, vapaaehtoiset ja vuokralaiset ovat osa Lähteen yhteisöä, ja jokainen voi osallistua jollain tavalla.

ESR-rahoitteinen Osallistu Lapinlahden Lähtellä-hanke kehitti 2015-17 Lapinlahden sairaala-alueelle hyvinvoinnin ja kulttuurin yhteisöä. Hankkeessa luotiin Hyvinvointikonsepti. Hankkeen osallistujat olivat vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia yli 54-vuotiaita naisia, nuoria, mielenterveyskuntoutujia ja osatyökykyisiä. Syrjäytymistä ehkäiseviä polkuja työhön rakennettiin pitkäaikaistyöttömille ja kuntoutujille kahvilassa ja sairaalan kunnostustöissä. Hankkeen kolme työpajaa olivat tapahtuma-työpaja mielen hyvinvoinnin edistämiseksi, Kahvila Lähteen työpaja ja sairaala-aluetta kunnostanut remontti-työpaja.

ESR-rahoitteinen Onnistu Osallisuuden Lähteellä-hanke 2017-19 kohdistui työelämän ulkopuolella oleviin työikäisiin, edistäen osallistujien työ- ja toimintakykyä, sosiaalista osallisuutta ja työllistymistä Lapinlahden Lähteen vapaaehtoistoiminnan ja Live-palveluiden monialaisen palveluohjauksen ja valmennuksen kautta. Hankkeessa kehitettiin matalan kynnyksen palveluohjauksen malli kaikille järjestötoimijoille, jotka työskentelevät haastavissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kanssa. Katso mallista julkaistu selitysvideo Täältä.

Vuodesta 2019 Helsingin kaupunki tukee Lapinlahden Lähteen asukastilaa ja Kaupunkiluontokeskusta avustuksilla.

Lisää Lähteen arjesta

Tilaa Lähteen Uutiskirje


Lapinlahden Lähde, taiteen, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskus, on rekisteröitynyt ARVOon ja Suomalaisen Työn Liittoon

Mitä rekisteröityminen merkitsee?

Sosiaaliseksi yritykseksi rekisteröityminen tuo Lapinlahden toimintaa suuren yleisön tietoisuuteen. Päätavoitteemme on luoda pääkaupunkiseudulle turvallinen tila taiteelle, kulttuurille ja – mikä tärkeintä – mielen hyvinvoinnin edistämiselle.

Miksi rekisteröityminen on tärkeää?

Kun päätät tukea Lapinlahden Lähteen toimintaa vierailemalla kahvilassamme ja osallistumalla tapahtumiimme, kursseillemme ja maksullisiin työpajoihimme, tuet samalla Lapinlahden säilymistä luovuuden, mielen rauhan ja kulttuurin keitaana Helsingin keskustassa. Kaikki tuotot ohjataan taiteiden, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Sivua muokattu 16.8.2021

Ota yhteyttä

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja, Lapinlahden Lähde Oy
+358 40 665 6605
etunimi.sukunimi@mieli.fi