Siirry sisältöön

Surevan lapsen kanssa- kirja

Hinta:
7.5 €
ISBN:
951-9458-95-6
Tekijä:
Anne Laimio
Julkaisija:
SMS-Tuotanto Oy
Julkaisuvuosi:
2003
Sidosasu:
Nidottu
Painos:
3. painos 2005
Laajuus:
172 sivua
Määrä:
1
Osta verkkokaupasta

Surusta, menettämisestä ja kuolemasta puhuminen voi olla lapselle vaikeaa. Miten opimme tunnistamaan lapsen surun eri kehitys- ja ikävaiheissa sekä tukemaan ja auttamaan häntä.

Kirja on syntynyt asiantuntijoiden yhteistyönä ja kuvaa keinoja, jotka on koettu hyviksi arkipäivän tilanteissa, kun käsittelemme surua ja kuolemaa yhdessä lapsen kanssa. Tutustumme lähemmin mm. musiikin, leikin ja satujen käyttöön suremisessa monien käytännön esimerkkien ja tehtävien avulla. Tekijät kertovat myös, milloin surun satuttama lapsi tarvitsee terapiaa tai muuta ammattiapua.

Kirja soveltuu lapsen vanhemmille ja läheisille sekä henkilöille, jotka työnsä kautta ovat mukana lapsen surussa. Monipuolista tietoa myös opiskeluun ja koulutukseen. Kirjoittajat: musiikkiterapian professori Jaakko Erkkilä, kehityspsykologi Tiina Holmberg, lasten ja nuorten psykologi Sirkku Niemelä sekä kasvatustieteiden tohtori Hilkka Ylönen. Kirja julkaistaan yhteistyössä Tuettu suru -hankkeen (Jyväskylä) kanssa.

”Menetys on myös haaste, joka siihen liittyvän surun läpikäymisellä voi muuttua ymmärrykseksi ja voimavaraksi. Tämä kirja on tarkoitettu auttamaan sen haasteen kohtaamisessa. Toivon sen tuottavan ymmärrystä, oivalluksia ja helpotusta niiden aikuisten elämään, jotka vanhempina, omaisina, ystävinä tai ammattinsa vuoksi ovat mukana lapsen surun käsittelyssä.” kirjoittaa professori Martti Lindqvist kirjan alkusanoissa.

Sivua muokattu 14.7.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: