Siirry sisältöön

MIELI ry:n kokonaan omistaman, Helsingin Lapinlahden entisen sairaalan ylläpito- ja vuokraustoimintaa varten perustetun yhteiskunnallisen yrityksen Lapinlahden Lähde Oy:n toimintavuosi oli erittäin onnistunut. Kokonaisliiketoiminnan kannattavuuden ja työtilojen vuokratasojen kohtuullisuuden kannalta elintärkeässä tapahtumatilavuokrauksessa rikottiin kaikki aiemmat ennätykset sekä vuodelle 2022 asetetut tavoitteet. Onnistuneen myynti-, vuokraus- ja asiakaspalvelutoiminnan lisäksi tässä auttoi merkittävästi yhteiskunnan tapahtumatoimintojen vapautuminen koronarajoituksista. Samaan aikaan työtilojen vuokrausaste pysyi sadassa prosentissa, vaikka voimakkaan inflaation vuoksi työtilojen vuokria pitikin nostaa enemmän kuin oli toivottavaa.

Tapahtumatilavuokrauksessa rikottiin kaikki aiemmat ennätykset sekä vuodelle 2022 asetetut tavoitteet.

Myös Lapinlahti-yhteisön yhteistoiminnan tiivistyminen sekä Lapinlahden kaikille avoimen ja osallistavan taide- ja kulttuuritoiminnan laajeneminen jatkuivat suunnitellusti. Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä toimi edeltävänä vuonna perustettu Lapinlahden Lähteen taidetiimi, joka vuoden 2022 aikana sai huomattavasti tehostettua ja säännöllistettyä Lapinlahden yleisten tilojen hyödyntämistä matalan kynnyksen taidenäyttelytiloina.

Myös Lapinlahden Lähde Oy:n välityömarkkinatoiminta oli menestyksekästä, kun yhtiö pystyi vuoden 2022 aikana tarjoamaan erilaisia työmahdollisuuksia kahdellekymmenelle henkilölle, kun edellisvuonna luku oli 12.

Päätöksiä Lapinlahden alueen tulevaisuudesta ei saatu

Kauan odotettuja Helsingin kaupungin päätöksiä Lapinlahden alueen tulevaisuudesta ei vielä toimintavuonna saatu, mutta kaupunki esitteli vuoden lopussa Lapinlahti-yhteisölle alustavat suunnitelmansa alueen tulevan kehittämiseksi. Tämä käynnisti uuden aktiivisen vaiheen Lapinlahti-yhteisön vaikuttamistyössä.

Lapinlahti-säätiön kaavailtu perustaminen siirtyi vuodelle 2023. Lapinlahden alueen kansalais- ja mielenterveystoimintaa tukivat STEA:n Paikka auki -avustuksella MIELI ry:n kehittämistoimintaan palkatut viestintäavustajat.

Tämä kirjoitus on osa MIELI ry:n vuosikirjaa 2022.