Siirry sisältöön

Keskusteluapua saatavilla läpi kesän

MIELI Kriisipuhelin, Kriisichat, Tukisuhde, Sekasin-chat sekä kriisikeskukset ympäri Suomen tarjoavat keskusteluapua läpi kesän.

MIELI Kriisipuhelin, Kriisichat, Tukisuhde sekä kriisikeskukset ympäri Suomen tarjoavat keskusteluapua läpi kesän kriisissä oleville luottamuksellisesti ja ilman lähetettä.

Apua puhelimitse

MIELI Kriisipuhelimen suomenkielinen linja päivystää ympäri vuorokauden numerossa 09 2525 0111. Myös ruotsin- ja englanninkieliset linjat päivystävät kesällä normaalisti.

Apua verkossa

Aikuisille tarkoitettu MIELI Kriisichat päivystää koko kesän maanantaista keskiviikkoon klo 15-19 ja torstaina klo 15-21.

Pidempikestoista tukea tarjoava MIELI Tukisuhde palvelee myös kesällä. Mieli Tukisuhteesta saat oman tukihenkilön, jonka kanssa voit jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti kirjoittamalla.

Nuorille tarkoitettu Sekasin-chat on kesän auki normaalisti arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24.

Apua kriisikeskuksissa

Osa kriisikeskuksista on kesän aikana kiinni, mutta ajanvarauskalenterin kautta voi varata ajan etävastaanotolle asuinpaikasta riippumatta. Lisäksi kalenterin kautta voi varata kasvokkaisen tapaamisajan avoinna olevaan kriisikeskukseen.


Kaksi henkilöä keskustelee vastakkain ulkona istuen.

Huolituoli mukana kesätapahtumissa ympäri Suomen

Onko sinulla huolia? Istahda MIELI ry:n Huolituoliin kesän 2024 tapahtumissa. Huolituoli on matalan kynnyksen tila, jossa voi keventää mieltään luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä.⁠

Monelle keskusteluapuun hakeutuminen omien arkisten huolien tai murheiden kanssa voi tuntua liian korkealta kynnykseltä.⁠

MIELI ry:ssä on haluttu tuoda matalan kynnyksen keskustelumahdollisuuksia paikkoihin, joissa muutenkin ollaan liikkeellä. Näin voidaan tarjota kertaluonteista henkistä tukea helposti hyvin erilaisiin elämän tilanteisiin. ⁠

Huolituoliin voi istahtaa mm.

  • Helsinki Pridessä 29.6.⁠
  • Seinäjoella Provinssirockissa 27. -29.6.⁠
  • Turussa Ruisrockissa 5.-7.7.⁠
  • Helsingissä Tall Ships Racessa 4.-6.7.⁠
  • Hellsinki Metal Festivalilla 9.-10.8.⁠

Nuori henkilö Mielinauha rinnassa

Jokainen mieli tarvitsee lohtua

Maailman kriisien ja taloudellisen tilanteen myötä erityisesti kriisityön ja nuorten mielenterveystyön tarve on kasvanut. Lahjoittamalla autat ehkäisemään mielenterveyden ongelmia ja vahvistat kaikenikäisten mielenterveyttä Suomessa. 


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: