Siirry sisältöön

Lähi-Tapiolalta lahjoitus vahvistamaan Uudenmaan asukkaiden mielenterveysosaamista

LähiTapiolan Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun alueyhtiöt sekä LähiTapiola keskinäinen vakuutusyhtiö ovat tehneet MIELI ry:lle 60 000 euron lahjoituksen, jolla vahvistetaan Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun 16 kunnan asukkaiden mielenterveysosaamista .

Lahjoituksen avulla järjestetään vuoden 2022 aikana Mielenterveyden ensiapu1 -koulutuksia yhteistyössä MIELI ry:n paikallisten jäsenjärjestöjen kanssaLisäksi vuoden aikana koulutetaan uusia Mielenterveyden ensiapu -ohjaajia ja vahvistetaan yhteistyöverkostoja kuntien kanssa mielenterveysosaamisen juurruttamiseksi alueella. Järjestettävistä koulutuksista kootaan tietoa mieli.fi-sivustolle.

Psyykkisen resilienssin vahvistamista pandemian aikana ja jälkeen

MIELI ry:n tavoitteena on vahvistaa Mielenterveyden ensiapu -koulutuksin yksilöiden ja yhteisöjen psyykkistä resilienssiä koronapandemian aikana ja sen jälkeen. Tuen ja avun tarve on pandemian aikana lisääntynyt, ja myös tarve mielenterveyttä vahvistavalle ja ongelmia ehkäisevälle työlle korostunut. Mielenterveystaitojen vahvistaminen tukee omasta ja läheisten hyvinvoinnista huolehtimista.

”LähiTapiolan lahjoitus on todella arvokas nyt, kun mielenterveyttä vahvistavia toimia tarvitaan erityisen paljon tukemaan koronakriisin jälkihoitoa. Mielenterveyttä vahvistavan työn tarve ei kuitenkaan liity vain koronakriisiin, ja on tärkeää, että lahjoituksella voidaan vahvistaa pärjäämistä ja hyvinvointia myös pitkäjänteisesti”, toteaa MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Lähi-Tapiola on alueyhtiöineen mukana myös Pidä Huolta -kampanjassa, jossa parhaillaan kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön. 

Mielenterveyden ensiapu -koulutukset

Mielenterveyden ensiapu -koulutukset on tarkoitettu kaikille mielenterveydestä kiinnostuneille, mutta niitä voidaan hyödyntää vahvistamaan myös eri alojen ammattilaisten mielenterveysosaamista. Koulutusperheen koulutuksista Mielenterveyden ensiapu 1 , Mielenterveys elämäntaitona, keskittyy mielen hyvinvointiin ja voimavarojen vahvistamiseen. Suomessa kehitettyä koulutusta on järjestetty yli kymmenen vuoden ajan eri puolilla maata.

Koulutusperheeseen lukeutuvat myös mielenterveyden häiriöihin ja ensiavun askeliin keskittyvä Mielenterveyden ensiapu 2 sekä Nuoren mielen ensiapu, joka lisää mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen. Mielenterveyden ensiapu  -koulutuskokonaisuus pohjautuu alunperin australialaisen Mental Health First Aid koulutukseen, joka on tavoittanut maailmanlaajuisesti yli 4 miljoonaa ihmistä 26 maassa.

Ota yhteyttä

Tiina Lumijärvi

Päällikkö, Aikuisten mielenterveystyö
+358 40 652 7880
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Sari Aalto-Matturi

Toiminnanjohtaja
+358 400 508 234
etunimi.sukunimi@mieli.fi