Siirry sisältöön

Lapinlahden Lähteen toimitusjohtajaksi Ville Pellinen

Lapinlahden Lähteen toimitusjohtajana on vuoden alussa aloittanut Ville Pellinen. Pellinen on työskennellyt kymmenen vuoden ajan eri tehtävissä suomalaisessa ohjelmistoalan kasvuyritys Dream Broker Oy:ssä, muun muassa myynnin, asiakkuuksien, tuotekehityksen sekä johtamisen parissa.

Lapinlahden Lähde Oy on mielenterveysjärjestö MIELI ry:n omistama yhteiskunnallinen yritys, joka muun muassa vuokraa Lapinlahden sairaalan tiloja yrityksille ja yhteisöille. Lapinlahden alueella toimii tällä hetkellä noin 70 yritystä, 20 järjestöä sekä 90 vapaata taiteilijaa ja tutkijaa.

– Lapinlahden sairaala-alue muodostaa uniikin ekosysteemin, jossa on mahdollista yhdistää taloudellisesti kannattava liiketoiminta, hyvän tekeminen, kaupunkiluonto, osallistava toiminta, kansalaisyhteiskunta, henkinen hyvinvointi ja matalan kynnyksen palvelut, sanoo toimitusjohtaja Ville Pellinen.

Helsinkiläiselle Pelliselle Lapinlahden alue ja Lapinlahden Lähde edustavat osallistavaa ja elävää kaupunkikulttuuria, jossa parhaimmillaan eri maailmat kohtaavat ja kaikille on tilaa.

– Tulevaisuudessa näen, että Lapinlahden alue voisi olla kuin yliopistokampukset maailmalla: historiaa vaalien, mutta hallitusti ajanmukaistaen voisimme saada erilaiset ja erilaisilla toimintalogiikoilla toimivat yritykset, yhteisöt ja ihmiset sekä ajatukset kohtaamaan ja tukemaan toisiaan. Kun näin tapahtuu ja syntyy uusia ideoita ja innovaatioita, näin voidaan rakentaa sekä parempaa maailmaa että parempaa Helsinkiä, pohtii Pellinen.

Pellinen katsoo, että erityisesti korona-aika on nostanut esiin isoja kysymyksiä työn ja talouden murroksesta, sosiaalisesta ja ekologisesta vastuusta että laajemmin osallisuudesta ja lähiluonnosta. Mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin merkitys ja tärkeys ovat korostuneet entisestään ja hän uskoo, että osallistuvan suunnittelun periaattein ja eri näkemysten keskustellessa päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Lapinlahden Lähteen edellinen toimitusjohtaja Tuula Sundman siirtyi vuoden vaiheessa uusiin haasteisiin, mutta jatkaa yhtiön hallituksessa.

Sivua muokattu 2.7.2021

Ota yhteyttä

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja, Lapinlahden Lähde Oy
+358 40 665 6605
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: