Siirry sisältöön

Professori Pentti Arajärvi Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n puheenjohtajaksi

"Lapinlahden kulttuuriperintöä tulee vaalia arvostavalla tavalla”, toteaa Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n uusi puheenjohtaja Pentti Arajärvi.

”Uusi tehtäväni Pro Lapinlahden puheenjohtajana alkaa hektisessä vaiheessa, kun Lapinlahdesta ollaan tekemässä suuria päätöksiä. Sekä yhdistyksen että oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että Lapinlahden kulttuuriperintöä tulee vaalia arvostavalla tavalla, onhan se valtakunnallisestikin merkittävä kulttuuriperintökohde ja mielenterveyden symboli”, toteaa Pentti Arajärvi.

”Lisäksi kaupunkilaiset ovat ottaneet alueen ja sen toiminnan aidosti omakseen kun Lapinlahti sairaalavuosien jälkeen on avautunut kaupunkilaisille. Se on herkkä ympäristö tuhansine tarinoineen. Aluetta on vain murto-osa alkuperäisestä jäljellä, vaalitaan sitä”, muistuttaa Pentti Arajärvi.

Pro Lapinlahti -yhdistyksen toiminnanjohtajana on aloittanut Nonni Mäkikärki ja toimintakoordinaattorina Katja Liuksiala 7 vuoden puheenjohtajakauden jälkeen.

Yhdistys on ollut synnyttämässä Lapinlahden Lähdettä, kaikille avointa mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskusta ja tekee aktiivista yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Helsingin kaupungin ympäristölautakunta käsittelee tiistaina 28.4.20 paljon kohua herättänyttä Lapinlahden rakentamista, joka saattaa johtaa alueen myymiseen kiinteistötoimija NREP Oy:lle. Arvioiden mukaan tämä muuttaa alueen luonnetta ratkaisevasti.

Lisätietoja

Pentti Arajärvi, puheenjohtaja, Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry
040 582 0300, pentti@arajarvi.fi

Nonni Mäkikärki, toiminnanjohtaja, Pro Lapinlahti -yhdistys
0400 450 065, nonni.makikarki@lapinlahdenlahde.fi

www.lapinlahdenlahde.fi

Sivua muokattu 29.6.2021


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: