Siirry sisältöön

Suomessa ainutlaatuinen vapaaehtoistyön työnohjaajan koulutus täytti 25 vuotta

MIELI ry kouluttaa vapaaehtoistyön työnohjaajia sekä työnohjaajien kouluttajia koulutuksissa, jotka ovat ainoita laatuaan Suomessa. Niistä on valmistunut kaikkiaan 120 työnohjaajaa ja 14 työnohjaajien kouluttajaa.

MIELI ry on kouluttanut jäsenjärjestöjen toimijoita työnohjaaksi jo neljännesvuosisadan ajan.

”Näin vapaaehtoisille on voitu tarjota asiantuntevaa, järjestötyötä ymmärtävää työnohjausta, ja vapaaehtoisten asiakkaat ovat saaneet parasta mahdollista tukea”, toteaa vapaaehtoistyön kouluttaja Suvi-Tuuli Porkka.

Koulutus täyttää Suomen Työnohjaajat ry:n (linkki) kriteerit laadukkaalle työnohjaajien koulutukselle. Se on nyt kolmivuotinen, 65 opintopisteen laajuinen,

”Korkeaa laatua on myös 23 vuotta järjestetty työnohjaajien kouluttajakoulutus”, kertoo Porkka.

Kolmivuotiseen, 60 opintopisteen työnohjaajien kouluttajakoulutukseen kutsutaan vuodessa yhdestä kahteen vapaaehtoistyön työnohjaajakoulutuksen käynyttä. Parhaillaan koulutuksessa opiskelee kolme tulevaa kouluttajaa.

Neljä uutta julkaisua saatavilla verkkokaupasta

”Työnohjaajakoulutuksen vahvasta vireestä kertoo neljä tuoretta julkaisua. Koulutuksen perinteisesti kirja-artikkelin muotoon kirjoitetuista lopputöistä on koostettu kaksi artikkelikokoelmaa, kouluttajakoulutuksen opiskelijoiden kehittämistöistä kaksi teosta”, vapaaehtoistyön kouluttaja Tuomo Tenhunen kertoo.

Työnohjaajakoulutuksessa syntyivät Vapaaehtoistyön työnohjauksen haasteita ja Vapaaehtoistyön työnohjauksen teoriaa ja käytäntöä, kouluttajakoulutuksessa Vapaaehtoistyön työnohjauksen järjestämisopas ja Työnohjaajan työkirja. Julkaisut löytyvät MIELI ry:n verkkokaupasta .

”MIELI ry:n paikallisjärjestöissä tehtävä vapaaehtoistyö on työnohjauksen näkökulmasta hyvissä käsissä”, iloitsee Tenhunen.

”Marraskuussa 2020 valmistui ennätysmäärä vapaaehtoistyön työnohjaajia, Turun koulutuksesta seitsemän ja Tampereelta yhdeksän. Lisäksi yksi henkilö sai kouluttajakoulutuksensa päätökseen”, Tenhunen luettelee.

Kuvassa vapaaehtoistyön työnohjaajakoulutuksesta valmistuivat Tampereella 19.11. vasemmalta lukien Marika Vänskä, Paula Noresvuo, Leila Tiilikka, Kirsi Toivola, Taina Mäenpää, Anne Kivistö ja Leila Taipale. Todistuksia jakamassa järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemi MIELI ry:stä.

Sivua muokattu 2.7.2021


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: