Siirry sisältöön

Mitä? Monenlaisia vapaaehtoistehtäviä!

Voit tehdä hyvää monella tapaa joko yhdistystoiminnan taustajoukoissa tai auttamisen eturintamalla. Voit myös ottaa yhteyttä, niin mietitään yhdessä, millainen tehtävä vastaisi kiinnostustasi. Jokaista tarvitaan!

Esimerkkejä vapaaehtoistehtävistä:

  • Tarjoa tukeasi Kriisipuhelimessa, chatissa tai tukisuhteessa.
  • Jaa hyvää mieltä ryhmässä ja auta vahvistamaan mielenterveyttä.
  • Toimi yhdistystoiminnan aktiivina, viestijänä tai vaikuttajana.
  • Auta talkoissa tai tapahtumissa.

Hyvän Mielen Vapaaehtoistesti auttaa löytämään sinulle sopivan tavan osallistua.

Missä? Mahdollisuuksia ympäri Suomen

Vapaaehtoisenamme voit toimia yli 50:ssä toimipaikassa ympäri Suomea. Näistä suurin osa on paikallisia jäsenyhdistyksiämme. 22:ssa toimipaikassa toimii kriisikeskus.

Vapaaehtoistehtävät vaihtelevat toimipaikoittain. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Miten? Perehdytys ja tuki tehtävän mukaan

Jokainen vapaaehtoinen on meille tärkeä ja ansaitsee hyvän tuen. Voit osallistua vapaaehtoistoimintaan kiinnostuksesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Tukijoiden ja kriisiauttajien tehtäviin tarjoamme koulutuksen, joka antaa hyvät eväät vaikeassa elämäntilanteessa olevan tukemiseen. Muissa tehtävissä aloittamiseen et tarvitse koulutusta.

Tarjoamme kaikkiin vapaaehtoistehtäviin perehdytyksen, tukea, sparrausta ja monipuolisia alueellisia ja valtakunnallisia koulutuksia sekä verkostotapaamisia. Pääset mukaan hyvän mielen porukkaan!

MIELI ry:n vapaaehtoisena voit tehdä hyvää monella tapaa. Tule mukaan! (Youtube 53 sek)

Paikallisyhdistyksessä olet vahvistamassa oman alu­ee­si hy­vin­voin­tia

Paikalliset jäsenyhdistyksemme ympäri Suomen edistävät mielen hyvinvointia ja auttavat ehkäisemään ongelmia. Yhdistykset järjestävät monimuotoista toimintaa, erilaisia yleisötapahtumia ja koulutuksia. Yhdistyksissä tehdään myös yhteiskunnallista vaikuttamistyötä alueen asumisviihtyvyyden ja -turvallisuuden hyväksi.

Lii­ty jä­se­nek­si tai pe­rus­ta uusi jäsenyhdistys

Liity jäseneksi paikallisen jäsenyhdistykseen, jolloin tuet sen toimintaa jäsenmaksun myötä ja voit osallistua kehittämiseen.

Voit myös yhteistyössä muiden innostuneiden ihmisten kanssa perustaa uuden paikallisen yhdistyksen, jos alueellanne ei sellaista vielä ole.

Ota yhteyttä Kansalaistoimintojen osastoon.

Tule mukaan yli 3000 vapaaehtoisemme joukkoon!