Depressiokoulu

Depressiokoulu auttaa opiskelijaa rakentamaan oman työkalupakkinsa masennuksen ehkäisemiseksi ja lievittämiseksi. Järjestelmällisen itseopiskelun tavoitteena on lisätä opiskelijan tietoisuutta omista mielialoistaan ja antaa taitoja vaikuttaa niihin. Kurssin avulla pyritään vähentämään vakavien masennusten puhkeamista, lyhentämään masennusjakson kestoa ja lievittämään masennuksen voimakkuutta. Depressiokoulussa opiskellaan työkirjan tehtävien avulla, miten ajatukset, toiminnot, ongelmanratkaisutaidot tai sosiaalisten suhteet vaikuttavat mielen hyvinvointiin. Kirja soveltuu depressio- ja uupumusryhmien ohjaajille ja ohjaajien kouluttajille sekä itseopiskeluaineistoksi. Työkirjaa käytetään myös depression ryhmämuotoisessa ehkäisyssä ja hoidossa ryhmäprosessin tukena. Kirjassa on runsaasti tehtäviä, harjoituksia ja kaavioita.

Depressiokoulun pohjana on Kalifornian yliopiston "Control Your Depression" -kurssi. Psykoterapeutti Tarja Koffert ja psykiatri Katriina Kuusi ovat muokannet ja laajentaneet kurssin Suomen oloihin soveltuvaksi. Tekijät ovat vetäneet Depressiokouluja jo usean vuoden ajan.

"Hyvä ja hyödyllinen opaskirja, jossa sisältö etenee loogisesti monipuolisia aineksia hyödyntäen.", Terveyden edistämisen keskuksen arviointi. Depressiokoulu -kirja on myös ruotsiksi: Depressionskolan.

Tilaa Depressiokoulu tästä

Laajuus: 
56 sivua
Sidosasu: 
Nidottu A4
Hinta: 
15,00 €
Alv.: 
10,00 %
Postimaksu: 
2,50 € / kpl
Julkaisija: 
SMS-Tuotanto Oy
Tekijätiedot: 
Tarja Koffert ja Katriina Kuusi
ISBN: 
978-951-9454-90-0
Julkaisupäivä: 
2002
Lisätietoja: 
22. painos 2018