Siirry sisältöön

Depressiokoulu -työkirja

Hinta:
17.5 €
ISBN:
978-951-9454-90-0
Tekijä:
Tarja Koffert ja Katriina Kuusi
Julkaisija:
SMS-Tuotanto Oy
Julkaisuvuosi:
2002
Sidosasu:
Nidottu A4
Painos:
22. painos 2018
Laajuus:
56 sivua
Määrä:
1
Osta verkkokaupasta

Depressiokoulu auttaa opiskelijaa rakentamaan oman työkalupakkinsa masennuksen ehkäisemiseksi ja lievittämiseksi. Järjestelmällisen itseopiskelun tavoitteena on lisätä opiskelijan tietoisuutta omista mielialoistaan ja antaa taitoja vaikuttaa niihin. Kurssin avulla pyritään vähentämään vakavien masennusten puhkeamista, lyhentämään masennusjakson kestoa ja lievittämään masennuksen voimakkuutta. Depressiokoulussa opiskellaan työkirjan tehtävien avulla, miten ajatukset, toiminnot, ongelmanratkaisutaidot tai sosiaalisten suhteet vaikuttavat mielen hyvinvointiin.

Kirja soveltuu depressio- ja uupumusryhmien ohjaajille ja ohjaajien kouluttajille sekä itseopiskeluaineistoksi. Työkirjaa käytetään myös depression ryhmämuotoisessa ehkäisyssä ja hoidossa ryhmäprosessin tukena. Kirjassa on runsaasti tehtäviä, harjoituksia ja kaavioita.

Depressiokoulun pohjana on Kalifornian yliopiston ”Control Your Depression” -kurssi. Psykoterapeutti Tarja Koffert ja psykiatri Katriina Kuusi ovat muokannet ja laajentaneet kurssin Suomen oloihin soveltuvaksi. Tekijät ovat vetäneet Depressiokouluja jo usean vuoden ajan.

”Hyvä ja hyödyllinen opaskirja, jossa sisältö etenee loogisesti monipuolisia aineksia hyödyntäen.”, Terveyden edistämisen keskuksen arviointi.

Hinta sisältää postimaksun (2,50€)

Sivua muokattu 1.7.2022


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: