Metsän aarre - luontoretkimalli lapsille

Kurkisuolla

Metsän aarre on luova luontoretki, joka yhdistää tietoisuustaitoja ja taidekasvatusta. Tavoitteena on nauttia luonnosta kaikkien aistien kautta, lisätä hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Useimmat tehtävistä auttavat myös havainnoimaan mielen ja kehon yhteyttä.

Retkellä on seikkailun rakenne. Ennen retkeä lapset saavat Metsän väeltä kutsun seikkailuun: lasten apua tarvitaan! Retkellä aikuinen voi halutessaan asettua rooliin lisätäkseen yhteisen leikin sadunhohdetta. Neljä toimintapistettä voidaan tehdä kaikki samalla retkikerralla tai kukin omallaan. Kokemukselliset harjoitukset sisältävät tasapainottelua, ääniin keskittymistä, tuulessa liikkuvien oksien havainnointia, kosketusta ja mielikuvituksen lentoa. Metsästä tulee luonnollinen paikka virkistykselle ja rauhoittumiselle.

Metsän aarre kehitettiin Maahanmuuttajalapsille mielenterveystaitoja -hankkeessa vuonna 2019 yhteistyössä Viktoriya Kovalenkon, Sini Haapalinnan, Miila Vainion ja Harri-Pekka Savolaisen kanssa. Metsän aarre löytyy Lapsen mieli, kieli ja kulttuuri -oppaasta sekä alla olevasta linkistä.

Lataa

Yhteystiedot

Riikka Nurmi
Asiantuntija
Mielenterveyden edistäminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa

+358 40 678 7392Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki