Siirry sisältöön

Hyvän mielen liikuntapassi lapsille

Lasten liikuntapassi on päiväkoti-ikäisille suunnattu leikkimielinen, jokaisen perheen arkeen soveltuva lapsen mielen hyvinvointia ja liikunnallisuutta kehittävä kannustin.

Liikkumisella on tärkeä merkitys lapsen kasvulle ja kehitykselle. Monipuolinen liikunta tukee lapsen oppimista ja kehollista ilmaisua ja lisää samalla lapsen mielen hyvinvointia. Passi soveltuu oivasti päiväkotien ja perheiden käyttöön ja sitä on mahdollista soveltaa myös eri ikäryhmille. Työvälineenä päiväkodin arjessa passi tukee lapsen liikunnallisuuden ja mielen hyvinvoinnin lisäksi kodin ja päiväkodin välistä kasvatuskumppanuutta.

Vanhemmat ovat toivoneet paljon liikuntaa lisää päiväkodin arkeen. Tämä on tullut esille etenkin vasukeskusteluissa. Samalla vanhemmat ovat kaivanneet vinkkejä siihen, mitä mitä pienten lasten kanssa voisi tehdä vapaalla ja iltapäivisin. Liikuntapassi on oiva kannustin lapsen kanssa liikkumiseen ja palauttamalla sen täytettynä omaan päiväkotiin, lapsi saa itselleen kunniakirjan.

Liikuntapassin ja kunniakirjan on ideoinut Anniina Järvenpää päiväkoti Ankkalammesta.

Lataa

Lisää aiheesta

Metsän aarre – luontoretkimalli lapsille

Metsän aarre on luova luontoretki lapsille, joka yhdistää tietoisuustaitoja ja taidekasvatusta. Retken voi myös toteuttaa tarinallisena seikkailuna.

Hetki hyvälle mielelle -peli

Hetki hyvälle mielelle -peli tarjoaa pedagogisen kehittämisen välineen varhaiskasvatusyksiköille.

Sivua muokattu 21.3.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: