Siirry sisältöön

Metsän aarre – luontoretkimalli lapsille

Metsän aarre on luova luontoretki lapsille, joka yhdistää tietoisuustaitoja ja taidekasvatusta. Retken voi myös toteuttaa tarinallisena seikkailuna.

Metsän aarre on luova luontoretki, joka yhdistää tietoisuustaitoja ja taidekasvatusta. Tavoitteena on nauttia luonnosta kaikkien aistien kautta, lisätä hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Useimmat tehtävistä auttavat myös havainnoimaan mielen ja kehon yhteyttä.

Retkellä on seikkailun rakenne. Ennen retkeä lapset saavat Metsän väeltä kutsun seikkailuun: lasten apua tarvitaan! Retkellä aikuinen voi halutessaan asettua rooliin lisätäkseen yhteisen leikin sadunhohdetta. Neljä toimintapistettä voidaan tehdä kaikki samalla retkikerralla tai kukin omallaan. Kokemukselliset harjoitukset sisältävät tasapainottelua, ääniin keskittymistä, tuulessa liikkuvien oksien havainnointia, kosketusta ja mielikuvituksen lentoa. Metsästä tulee luonnollinen paikka virkistykselle ja rauhoittumiselle.

Metsän aarre kehitettiin Maahanmuuttajalapsille mielenterveystaitoja -hankkeessa vuonna 2019 yhteistyössä Viktoriya Kovalenkon, Sini Haapalinnan, Miila Vainion ja Harri-Pekka Savolaisen kanssa. Metsän aarre löytyy Lapsen mieli, kieli ja kulttuuri – oppaasta ja sen voi ladata oheisesta linkistä.

Lataa

Lisää aiheesta

Hyvän mielen liikuntapassi lapsille

Lasten liikuntapassi on päiväkoti-ikäisille suunnattu leikkimielinen, jokaisen perheen arkeen soveltuva lapsen mielen hyvinvointia ja liikunnallisuutta kehittävä kannustin.

Sivua muokattu 21.3.2024

Ota yhteyttä

Riikka Nurmi

Asiantuntija, Varhaiskasvatus ja koulut -yksikkö
+358 40 678 7392
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: