Siirry sisältöön

Hetki hyvälle mielelle -peli

Hetki hyvälle mielelle -peli tarjoaa pedagogisen kehittämisen välineen varhaiskasvatusyksiköille.

Pelin avulla herätetään keskustelua ja kehitetään toimintatapoja lasten, kotien ja työyhteisön mielenterveyden edistämiseen.

Tulostakaa kortit alta ja leikatkaa ne katkoviivoja pitkin. Istuutukaa tiimin tai työyhteisön (max. 10 henkilöä) kesken saman pöydän ympärille – suurissa työyhteisössä kuusihenkisissä ryhmissä – ja asettakaa kortit pöydälle viiteen pinoon: kuppikortit, pallokortit, pilvikortit, lehtikortit ja aurinko- ja pilvikortit.

Ensin sovitaan, miten ryhmä jakautuu kahteen joukkueeseen väittelytehtävissä: puolet saavat väittämän puolustajan roolin ja puolet väittämän vastustajan roolin.

Peli etenee niin, että jokainen osallistuja nostaa vuorollaan yhden kortin halumastaan pinosta ja kortin tehtävä toteutetaan.

Kuppikortit tarjoavat aiheen yhteiseen keskusteluun.

Pilvikortti on kortin avanneen henkilön omakohtainen pohdinta.

Lehtikorteissa on case-tehtävä yhteistä pohdintaa varten.

Pallokorteista löytyy pidemmän aikavälin tehtäviä koko työyhteisölle.

Aurinko- ja pilvikorteissa on väittelytehtävä, jossa hyödynnetään aiemmin tehtyä joukkuejakoa. On hyvä huomata, että väittely on eräänlainen roolileikki, jossa puolustetaan toisinaan oman mielipiteen vastaista kantaa.

Lisää aiheesta

Hyvän mielen liikuntapassi lapsille

Lasten liikuntapassi on päiväkoti-ikäisille suunnattu leikkimielinen, jokaisen perheen arkeen soveltuva lapsen mielen hyvinvointia ja liikunnallisuutta kehittävä kannustin.

Kaveritaitokortit varhaiskasvatukseen

Ladattavat kaveritaitokortit on suunniteltu päiväkotien käyttöön lasten sosiaalisten taitojen opettamiseen ja harjoitteluun. Kortteja on yhteensä 20.

Sivua muokattu 21.3.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: