Tule vapaaehtoiseksi!

Tee Hyvän Mielen Vapaaehtoistesti ja selvitä mikä tehtävistä sopisi sinulle parhaiten!

Vapaaehtoistyössä jaat ja saat hyvää mieltä

Haluatko tehdä hyvää? MIELI ry:n vapaaehtoistoiminnassa edistät mielen hyvinvointia. Saat merkitystä elämääsi ja iloa yhdessä onnistumisesta. Toiminnassamme on mukana lähes 4000 vapaaehtoista – tule mukaan!

Katso löytyykö alla olevista vaihtoehdoista sinulle sopiva tapa osallistua. Voit myös aina ottaa yhteyttä alueesi paikalliseen mielenterveysseuraan, niin mietitään yhdessä, millainen tehtävä vastaisi kiinnostustasi.

Keski-ikäinen nainen tukijana ja nuori aikuinen nainen tuettavana vastakkain kohtaamistilanteessa olohuonemaisessa tilassa istuen. Tukijan kasvoilla empaattinen ilme kun hän kuuntelee selin kameraan olevaa tuettavaa, joka pää painuksissa.

Hyvän Mielen Tukijaksi tai Kriisiauttajaksi

Tule  tukemaan ja auttamaan erilaisissa elämäntilanteissa selviytymisessä. Voit toimia Kriisipuhelimessa, verkossa, kasvokkain tai ryhmissä. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja haluat olla kuuntelijana.

Kaksi nuorehkoa naista ja yksi mies asettelevat yhdessä mölkky-palikoita vihreälle nurmelle pystyyn. Iloinen ja yhteisöllinen tunnelma.

Hyvän Mielen Oppaaksi

Tule jakamaan mielen hyvinvointia. Järjestä hyvän mielen tuokioita tai ohjaa toimintaryhmää ja auta vahvistamaan mielenterveystaitoja.

Kolme eri-ikäistä aikuista pysähtyneenä yhdessä keskustelemaan työpöydän ja läppärin lähelle. Yhteisymmärryksessä suunnittelua tai asian hoitoa.

Hyvän Mielen Kippariksi

Tule yhdistystoiminnan aktiiviksi. Toimit hallituksen tai työryhmän jäsenenä, puheenjohtajana, sihteerinä, talous- tai vaikkapa jäsenvastaavana.

Tapahtumassa nuorehkä nainen MIELI ry:n esittelijä on ojentanut esitteen tapahtumaosallistujalle ja ovat pysähtyneet keskustelemaan.

Hyvän Mielen Viestijäksi

Someta, kuvaa, bloggaa, ota kantaa tai kirjoita. Kohtaa ihmisiä tapahtumissa ja kerro mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta. Vaikuta tärkeän asian puolesta viestimällä.

Kaksi hyväntuulista miestä siirtää puistonpenkkiä. Toinen näyttää hauista leikkimielisesti.

Hyvän Mielen Rakentajaksi

Rakenna, roudaa tai auta keittiössä, osallistu talkoisiin tai tapahtumajärjestelyihin. Tule mukaan hyvän mielen porukkaan.

8 hengen ryhmä julkisuuden henkilöitä poseeraa Maailman mielenterveyspäivän kyltin kanssa.

Hyvän Mielen Kumppaniksi

Edistä mielen hyvinvointia ja tue toimintaamme. Liity jäseneksi. Tarjoa tiloja tapahtumiimme, apua markkinointiin tai ammatillista osaamistasi.
Tue toimintaamme vapaaehtoisena tai Lahjoita

"Vapaaehtoistyö antaa tekijälleen tunteen, että on tarpeellinen ja tärkeä osa ympäröivää yhteiskuntaa.” - Jukka Virta, vapaaehtoinen

Tule mukaan vapaaehtoiseksi – ota yhteyttä paikalliseen mielenterveysseuraan

Vapaaehtoisenamme voit toimia yli 50 paikkakunnalla ympäri Suomen. Ota yhteyttä alueesi paikalliseen mielenterveysseuraan, löydetään sinulle sopivin tapa toimia alueesi asukkaiden mielen hyvinvoinnin hyväksi.

Lue lisää

Yhteystiedot

Katja Müller
Suunnittelija, markkinointi- ja digiviestintä
Kansalaistoiminnot

+358 40 667 1415Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki

Sari Mähönen
Suunnittelija, yhdistystoiminta
Kansalaistoiminnot

+358 40 770 3080Asemakatu 16, 70100 Kuopio

Sinikka Kähkönen
Suunnittelija, hyvinvointitoiminta
Kansalaistoiminnot

+358 40 770 3009Pohjoisrantakatu 14, 2. krs, 94100 Kemi

Veli Kaukkila
Suunnittelija, tukihenkilötoiminta
Kansalaistoiminnot

+358 400 931 250Vihtorinkatu 1 LH 17, 23800 Laitila