Siirry sisältöön

Liikkuvan mielen tukijan työkirja

Työkirja ikääntyneitä kohtaaville vapaaehtoisille auttaa pohtimaan ikääntymistä, mielen hyvinvointia, liikkumista ja liikkumisen esteitä.
Kirjan kannen piirroskuvassa ikääntyneet sauvakävelijät ihastelevat sorsaperhettä
Julkaisuvuosi:
2021
Laajuus:
69 sivua

Työkirja ikääntyneitä kohtaaville vapaaehtoisille auttaa pohtimaan ikääntymiseen, mielen hyvinvointiin, liikkumiseen ja liikkumisen esteisiin liittyviä asioita.

Työkirja on Liikkuvan mielen tukija –koulutuksen oppimateriaali ikääntyneitä kohtaavien vapaaehtoisen käyttöön. Työkirja rohkaisee pohtimaan omakohtaisesti ikääntymiseen, mielen hyvinvointiin, liikkumiseen ja liikkumisen esteisiin liittyviä asioita sekä ottamaan niitä puheeksi ikääntyneen kanssa.

Liikkuvan mielen tukija -työkirjasta ja -koulutuksesta vapaaehtoinen saa työkaluja ikäihmisten arvostavaan kohtaamiseen, liikkumisen psyykkisten ja sosiaalisten esteiden kartoittamiseen ja voimavaralähtöiseen purkamiseen. Tavoitteena on, että vapaaehtoinen osaa auttaa ikääntynyttä löytämään itselleen tärkeän ja mielekkään syyn liikkumisen lisäämiseksi.

Lataa työkirja käyttöön:

Työkirja tuotettiin MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Liikkuva mieli ikääntyessä -hankkeessa (2019−2021) opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Liikkuva mieli ikääntyessä -toimintamallin tavoitteena on edistää ikäihmisten mielen hyvinvointia sekä tukea arkiliikuntaa ja aktiivista elämäntapaa.

Sivua muokattu 19.10.2021

Ota yhteyttä

Paula Noresvuo

Projektisuunnittelija, Kansalaistoiminnot
Liikkuva mieli ikääntyessä- hanke
+358 40 661 3511
etunimi.sukunimi@mieli.fi