Siirry sisältöön

Mielenterveys voimaksi 2.0 -kuvapakka

Hinta:
21 €
Julkaisija:
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Julkaisuvuosi:
2022
Koko:
A5
Laajuus:
65 korttia + ohjevihkonen
Osta verkkokaupasta

Mielenterveys voimaksi -kuvakortit antavat monia mahdollisuuksia keskusteluhetkiin erilaisissa elämäntilanteissa. Kuvakorttien avulla voi keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista, kuten ystävistä ja perheestä, vahvuuksista ja voimavaroista, pettymyksistä ja murheista, tulevaisuudesta sekä toiveista ja unelmista.

Kuvakortit soveltuvat käytettäväksi nuorisotyön monenlaisissa tehtävissä, kouluissa ja oppilaitoksissa, seurakuntatyössä ja sosiaalialalla. Niitä voi lisäksi hyödyntää ryhmäytymisessä ja toiminnallisten harjoitusten yhteydessä. Kuvakortit käyvät joustavasti sekä kahdenkeskiseen jutteluun että erilaisiin toiminnallisiin ryhmätuokioihin.

Kuvat toimivat erinomaisesti tunnetyöskentelyssä: ne antavat mahdollisuuden pohtia tunteiden laajaa kirjoa, niiden avulla voi tunnistaa, sanoittaa ja ilmaista tunteita sekä oppia ymmärtämään tunteiden merkitystä oman itsen ja muiden ihmisten toiminnan kannalta. Myös empatia- ja vertaissuhdetaitojen sekä jokaisen ainutlaatuisuuden ymmärtämiseen kuvakortit voivat antaa oivan kosketuspinnan.

Kuvien avulla on usein myös helpompi kertoa itsestään, ajatuksistaan ja omasta elämästään, myös silloin kun puhutaan haastavammista teemoista.

Lisää esimerkkejä kuvakorttien käyttöön löytyy Mielenterveys voimaksi -kirjasta. Kuvakortit ovat kehitetty Mielenterveystaidot nuorisotyöhön -projekteissa.

Sivua muokattu 20.9.2022


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: