Siirry sisältöön

Selviytyjän purjeet -juliste

Selviytyjän purjeet -julisteen avulla nuori voi pohtia omia selviytymisen keinoja ja miten niitä voisi vahvistaa.
Julisteessa on valkoinen purje, jossa on kuusi eri selviytymiskeinon kategoriaa: fysiologinen, henkinen, älyllinen, luova, tunteellinen ja sosiaalinen.

Hyvinvoiva mieli auttaa kohtaamaan arkipäivän pettymyksiä ja selviytymään elämässä vastaan tulevista kriiseistä. Pohtimalla omia selviytymiskeinoja voi tiedostaa, millainen tekeminen auttaa omaa oloa haastavissa tilanteissa. Välillä on myös hyvä pysähtyä pohtimaan, onko joitain sellaisia keinoja, joita ei ole itse vielä kokeillut.

Lataa

Lisää aiheesta

Mies ikkunan edessä työpöydän ääressä selin

Kadonnutta motivaatiota etsimässä

Muistatko takavuosina televisiossa pyörineen mainoksen, jossa ihmiset täysin metsittyneinä, tukka takussa ja naama sotkussa putoilivat puista ja katsoivat toisiaan epäuskoisina? Taustalla taisi kaikua jotenkin lause ”Loppuuko lomasi?”

Mielenterveys lapsuudessa ja nuoruudessa

Lapsuudessa rakennetaan myöhemmän elämän hyvinvoinnin perusta. Hyvinvointi rakentuu turvallisista ihmissuhteista ja kasvuympäristöstä: vanhempien huolenpidosta, kuulluksi tulemisesta ja tunnetarpeisiin vastaamisesta.

Millainen selviytyjä olen? -juliste

Millainen selviytyjä olen? -juliste auttaa pohtimaan omia selviytymiskeinoja elämään kuuluvissa huolissa ja murheissa tai kriiseissä.

Sivua muokattu 2.6.2022


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: