Siirry sisältöön

Vanhuspalveluiden ja psykiatrian välimaastossa

Tekijä:
Susanne Rolfner Suvanto
Julkaisuvuosi:
2012

Ikäihmisten mielenterveysongelmat asettuvat usein vanhustyön ja psykiatrian välimaastoon, jolloin ikääntyneen tarpeet saattavat jäädä huomioimatta. Miten paljon meidän ennakkokäsityksemme ja ennakkoluulomme vaikuttavat ikäihmisten saamaan apuun? Ja mitä voisi tehdä, jotta mielenterveysongelmista kärsivien ikäihmisten kohtaaminen ja hoito paranisivat?

Tämä teos on suunnattu vanhustyötä tekeville. Tarkoitus on antaa tietoa sekä konkreettisia ohjeita iäkkäiden kohtaamiseen sekä siihen, miten voimme muuttaa omaa asennoitumista ikäihmiseen, jolla on mielenterveyden ongelmia. Kirjoittaja purkaa myyttejä ikäihmisistä sekä mielenterveyshäiriöistä ja elävöittää niitä erilaisin tapausesimerkein. Lukija saa tietoa yleisimmistä mielenterveyden ongelmista, kuten masennuksesta, sekavuudesta ja päihteiden väärinkäytöstä. Kirja on helposti lähestyttävä ja sitä voi hyvin käyttää täydennyskoulutuksissa keskusteluiden ja ryhmätöiden pohjana.

Ruotsalainen Susanne Rolfner Suvanto on filosofian maisteri, psykiatrian erikoissairaanhoitaja ja Omvårdnadsinstitutet -nimisen yrityksen toimitusjohtaja. Susanne on työskennellyt aikaisemmin hoivatyön johtajana, Ruotsin sosiaalihallituksen vanhempana selvityshenkilönä ja poliittisena neuvonantajana eduskunnassa ja sosiaaliministeriössä.

Lataa kirja PDF-tiedostona

Sivua muokattu 21.3.2024

Ota yhteyttä

Sonja Maununaho

Asiantuntija, Ikäihmisten mielenterveyden edistäminen
+358 40 194 1859
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: