Siirry sisältöön

Nuori mieli harrastuksessa -hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kehittämishanke, jolla vahvistetaan Harrastamisen Suomen mallin parissa toimivien ohjaajien osaamista mielenterveyteen, sen edistämiseen ja ongelmissa tukemiseen liittyen. Tavoitteena on, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan parissa toimivat ohjaajat osaavat tukea mielenterveyden normaalia kehitystä, hyödyntää mielenterveystaitoja osana ohjaustyötä sekä kohdata haastavassa tilanteessa olevia lapsia ja nuoria.

Verkkokurssi vahvistamaan ohjaajien osaamista

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjaajille suunnattu Nuori mieli harrastuksessa -verkkokurssi julkaistaan toukokuussa 2024. Verkkokurssi tulee olemaan maksuton ja avoin kaikille lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjaajille. Verkkokurssin julkistuswebinaari järjestetään toukokuun toisella viikolla. Siihen ovat tervetulleita osallistumaan niin kuntien Harrastamisen Suomen mallin parissa toimivat koordinaattorit, Harrastamisen Suomen mallin parissa toimivat ohjaajat sekä kaikki muut aiheesta kiinnostuneet. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan tällä sivulla myöhemmin.

Suomen- ja ruotsinkielisen verkkokurssin lisäksi hankkeessa tuotetaan materiaalia, jolla vahvistetaan harrastusten koordinaation puitteissa toimivien aikuisten sekä harrastavien lasten ja nuorten vanhempien tietoa ja ymmärrystä mielenterveyden merkityksestä.

Nuori mieli harrastuksessa -hankkeen toimintakausi on 1.4.2023-30.6.2024.