RE-MAP -hanke
Radikalisoitumisen ennaltaehkäisy, resilienssi ja mielenterveys (RE-MAP) -hanke työskentelee radikalisoitumisen ennaltaehkäisemiseksi yhteisöjen resilienssiä ja mielenterveysosaamista vahvistamalla sekä ammattilaisia kouluttamalla. Hanketta rahoittaa EU ISF – Sisäisen turvallisuuden rahasto ajalla 2023–2025. Hankkeen aikana kehitetään ja toteutetaan mentorointimalli eri yhteisöille sekä tarjotaan koulutusta ammattilaisille yhteisön resilienssiin kehittämiseen ja radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn. Pieni osa hankkeesta omistetaan terrorismin uhrien tukemisen tuen tarpeen kartoittamiseen sekä hyvien käytäntöjen jakamiseen.


RE-MAP -hankkeessa kehitetään mentorointimalli, jossa yhteisöjen avainhenkilöitä koulutetaan vahvistamaan mielenterveyttä, resilienssiä ja voimavarakeskeisyyttä sekä saamaan ymmärrystä radikalisoitumiseen liittyvistä tekijöistä. Mentorimallia kehitettäessä järjestetään työpajoja, jotta myös yhteisön omat näkökulmat, tarpeet ja haasteet tulevat huomioiduksi.
Hankkeen toisessa osassa yhdistetään työpajoista ja mentorointimallista saatua tietoa ja kokemusta sekä viedään radikalisoitumisen ennaltaehkäisevää työtä tekevien ammattilaisten keskuuteen.
Terrorisimien uhrien / selviytyjien tuen tarvetta kartoitetaan pienimuotoisesti hankkeen aikana sekä kootaan hyviä käytäntöjä.
Hankkeen päämäärä
Mielenterveystaitojen, resilienssin ja voimavarakeskeisyyden taitojen vahvistaminen yhteisöille ja ammattilaisille radikalisoitumisen ennaltaehkäisemiseksi sekä mentorointimallin kehittäminen ja juurruttaminen.
Hankkeen tavoitteet
- Mentorointimallin kehittäminen ja toimeenpano eri yhteisöjen jäsenille
- Ammattilaisten tiedon lisääminen, jotka työskentelevät radikalisoitumisen ennaltaehkäisyn parissa. Kohderyhmässä huomioidaan erityisesti myös eri kieli- ja kulttuuritaustasta tulevat ammattilaiset.
- Yhteistyön vahvistaminen ja ylläpitäminen kansallisesti ja kansainvälisesti.
- Terrorismin uhrien/selviytyjien tuen kartoittaminen.