Strategia
MIELI ry vahvistaa kaikkien Suomessa asuvien mielen hyvinvointia ja tukee haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia.
MIELI ry:n perustehtävä
MIELI ry vahvistaa kaikkien Suomessa asuvien mielen hyvinvointia ja tukee haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia.
Edistämme mielenterveyttä elämänkulun kaikissa vaiheissa sekä ehkäisee mielenterveyden ongelmia ja itsemurhia.
Rakennamme osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, edistämme yhdenvertaisuutta, vahvistamme välittämisen kulttuuria ja tarjoamme tukea elämän kriiseissä.
Strategiset tavoitteet
MIELI ry haluaa olla:
- Johtava mielenterveyden edistämisen vaikuttaja ja kumppani
- Tunnettu ja helposti lähestyttävä tuen tarjoaja
- Vaikuttavien innovaatioiden lähde
- Elinvoimaisen vapaaehtoistoiminnan mahdollistaja
- Hyvä ja vakaa työyhteisö
MIELI ry:n arvot
- Inhimillisyys – Puolustamme oikeudenmukaisuutta, kunnioitamme moninaisuutta ja kohtaamme jokaisen arvostavasti, kuljemme rinnalla elämän kriiseissä.
- Osallisuus – Edistämme mukanaoloa, yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoiminnan elinvoimaisuutta.
- Uudistajuus – Tunnistamme yhteiskunnallisia muutoksia, olemme rohkeita tarttumaan mahdollisuuksiin ja kehittämään omaa ydintoimintaamme. Opimme omista virheistämme ja uskallamme myös luopua.
- Luotettavuus – Perustamme työmme asiantuntemukseen, avoimuuteen ja tutkittuun tietoon ja arjen kokemukseen.
- Turvallisuus – Vahvistamme pärjäämistä ja toivoa muuttuvassa maailmassa, edistämme vuoropuhelua ja rakennamme yhteistyötä.
Kehittämistyön painopisteet
Näitä osaalueita kehitämme suunnitelmallisesti kyetäksemme tekemään perustyömme mahdollisimman hyvin ja vastaamaan strategisiin tavoitteisiimme muuttuvassa maailmassa:
- Yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan resilienssin vahvistaminen: kehittyvinä toimintaalueina mm. ympäristökriisissä ja digitaalisuuskuormassa pärjääminen, koronapandemian jälleenrakennus, lisääntyvän velkaantumisen mielenterveysvaikutukset, työelämän muutokset, monikulttuuristuminen, tukea tarvitsevien kohderyhmien parempi tavoittaminen.
- Jäsenseurojen roolin ja resurssien vahvistaminen ja toimintamuotojen monipuolistaminen: tuki jäsenseurojen toimintaedellytysten ja rahoituspohjan varmistamiselle, edistävän työn rakenteiden juurruttaminen, vapaaehtois toiminnan monipuolistuminen ja monikulttuuristuminen.
- Tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden osoittaminen: mm. tavoitteiden laadullinen ja määrällinen mitattavuus, seurannan johdonmukaisuuden ja yhteismitallisuuden kehittäminen, aktiivisesti avoin ja läpinäkyvä raportointi.
- Sisäinen uudistuminen ja vakaus: mm. sisäisen yhteistyön johtaminen ja kehittäminen, digitaalisuuden innovatiivinen hyödyntäminen, laadun kehittäminen, hallinnon prosessien ja rakenteiden vahvistaminen, strateginen osaaminen
MIELI ry:n liittokokous hyväksyi 30. elokuuta 2020 MIELI ry:n uuden strategian vuosille 2020-2025.