Siirry sisältöön
Tapahtuma

Vanhempainilta 20.3.2024: Miten olla nuoren tukena, kun maailman kriisit kuormittavat?

Ymmärrämmekö nuorten ympäristö- ja tulevaisuushuolia? Mitä ovat ympäristötunteet ja miten niitä tulisi käsitellä? Miten rakennamme nuorten kanssa toiveikasta tulevaisuutta ilmastokriisin ja synkkien uutisten keskellä? Mitä muuta haluaisit tietää? Kysy asiantuntijalta! Maksuton vanhempainilta ke 20.3.2024 klo 18–18:45.
Nuori seisoo metsässä ja selaa puhelinta.
Aika:
20.3.2024 klo 18:00 – 18:45
Paikka:
Microsoft Teams
Hinta:
Maksuton
Ilmoittautumisaika:
27.2.2024 – 13.3.2024
Ilmoittautuminen on päättynyt

Tutkimusten mukaan valtaosa nuorista kokee huolta, surua, ahdistusta, turhautumista tai muita kuormittavia tunteita ilmastonmuutoksen sekä maailman kriisien vuoksi. Nuoret eivät aina koe tulevansa kuulluksi näiden kysymysten kanssa. Aikuisillekaan teema ei ole aina helppo. Ympäristö- ja tulevaisuushuolista jutteleminen nuoren kanssa kuitenkin kannattaa etenkin silloin, jos ne tuntuvat vaivaavan nuoren mieltä.  

Verkkovanhempainillassa asiantuntijamme Taneli Saari avaa ympäristötunteiden teemaa ja sen merkitystä nuoren mielenterveydelle sekä tarjoaa vinkkejä aiheesta puhumiseen nuoren kanssa. Vastaamme illan aikana myös etukäteen lähetettyihin kysymyksiin.

Kysy asiantuntijalta

Voit jättää kysymyksesi asiantuntijalle ilmoittautumisen yhteydessä. Linkki ennakkoilmoittautumiseen alla. Lähetäthän kysymyksesi 13.3.2024 mennessä. Kysymykset kerätään anonyymisti eikä niitä tallenneta.

Osallistuminen

Vanhempainilta järjestetään Microsoft Teams -alustalla, ja siihen voi ilmoittautua 13.3. asti:

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin Teams-linkki tilaisuuteen sekä halutessasi muistutusviesti lähempänä ajankohtaa.

HUOM. Vanhempainillan esitysmateriaalin toimitamme tilaisuuden jälkeen ainoastaan ennakkoon ilmoittautuneille.   

Verkkovanhempainiltaan voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista tämän Teams-linkin kautta:

Tilaisuuteen osallistuminen on mahdollista, vaikka sinulla ei olisikaan Teams-sovellusta. Käytössäsi täytyy kuitenkin olla Chrome- tai Edge-selain. Tapahtuman aikana osallistujien kamerat ja mikrofonit on suljettuina.

Ilmoittautumisen yhteydessä annetut sähköpostiosoitteet tallentuvat MIELI ry:n toiminnanohjausjärjestelmään. Niitä käytetään ainoastaan tapahtumaan liittyvään tiedottamiseen sekä anonyymia palautteenkeruuta varten.

Ympäristö ja tulevaisuus mielessä

Tilaisuuden järjestää Ympäristö ja tulevaisuus mielessä (2023–2025) -hanke. Hanketta toteuttavat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Tunne ry ja Nyyti ry ja sitä rahoittaa STEA.

Hanke tarjoaa ympäristö- ja tulevaisuushuolta kokeville yksilöllistä tukea ja ohjausta, omatoimisia harjoituksia sekä vertaisryhmätoimintaa. Lisäksi tuotamme työpajoja ja koulutuksia nuorten ympäristöahdistuksen kohtaamisesta vanhemmille, vapaaehtoisille ja ammattilaisille.

Lisätietoja

Sirpa Väänänen

Asiantuntija, Projektikoordinaattori, Nuoret-yksikkö, Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hanke
+358 40 6791 501
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: