Siirry sisältöön

Lapinlahti-säätiön varainhankinta käynnistyy tukikonsertilla

Lapinlahden alueen suojelemiseksi perustettu Lapinlahti-säätiö aloittaa varainkeruun järjestämällä tukikonsertin Tavastia-klubilla Helsingissä 26.4.

Lapinlahden alueen entisissä sairaalarakennuksissa Helsingissä on pian 10 vuotta toiminut MIELI ry:n aloitteesta syntynyt mielen hyvinvoinnin keskus Lapinlahden Lähde. Helsingin kaupunki on käynnistänyt alueen tulevaisuuden suunnittelun ja rakennusten säilyminen mielenterveystyön ja kulttuurin palveluksessa on vaakalaudalla. Kaupunki suunnittelee rakennusten enemmistöosuuden myymistä kansainväliselle kiinteistöjalostajalle. Lapinlahden puistoa uhkaa suunnitteluvaiheessa oleva tulevan satamatunnelin aukko.

MIELI ry katsoo, että Lapinlahden tulee säilyä mielenterveyteen liittyvässä käytössä, joka tuottaa lisäarvoa helsinkiläisille ja muille ihmisille. MIELI ry:n yhteiskunnallinen yritys Lapinlahden Lähde Oy on vuokrannut alueen rakennuksia Helsingin kaupungilta toistaiseksi. Kasvavan mielenterveyttä edistävän toiminnan päätoteuttaja on MIELI ry:n jäsenjärjestö Pro Lapinlahti ry.

Alueen säilyttämiseksi mielenterveystyön palveluksessa MIELI ry:n aloitteesta on perustettu Lapinlahti-säätiö. Säätiön muut perustajat ovat Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, Osuuskunta Lapinlahden tilajakamo, Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry, Y-säätiö sr ja Dream Broker Oy. Säätiön tarkoituksena on varainkeruulla tukea mielenterveyttä ja osallistavaa kulttuuria edistävää toimintaa Lapinlahden alueella. Säätiö vaalii ja suojelee alueen rakennus- ja kulttuurihistoriaa ja puiston luontoarvoja.

Lapinlahti-säätiö aloittaa varainkeruun alueen suojelemiseksi järjestämällä kotimaisten huippuartistien tukikonsertin Tavastia-klubilla Helsingissä 26.4. Esiintyjinä mukana on Anssi KelaJannaMC Koo, Mira Luoti, Sami SaariTuomo & Markus -duo ja Tuure Kilpeläinen. House-bändinä toimii rumpali Janne Haaviston luotsaama The Shubie Brothers. Tukikonsertin suojelijana toimii ulkoministeri Pekka Haavisto ja juontajana on Katja Ståhl. Lipun hinta on 30 euroa.

Ota yhteyttä

Kristian Wahlbeck

Johtava asiantuntija
+358 400 659101
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja, Lapinlahden Lähde Oy
+358 40 665 6605
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: